«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ! Ξεσκίζουν το λαό και στέκονται σούζα στους “δημοσιογράφους”

Απίστευτα προκλητικοί αποδεικνύονται ορισμένοι εκ των βουλευτών της συγκυβέρνησης οι οποίοι με τις αποφάσεις τους ξεσκίζουν τον ελληνικό λαό αλλά στέκονται σούζα, βαράνε προσοχή, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, υποβάλλουν τα ταπεινά τους σέβη όταν πρόκειται για τους δημοσιογράφους.
του Στρατή Μαζίδη
Αφού λοιπόν πέταξαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ δίχως να τον ρωτήσουν, αφού μας αναγκάζουν να πληρώνουμε πλέον τις επισκέψεις (τις ήδη βέβαια πληρωμένες από τις κρατήσεις μας) στους γιατρούς μέσω των 090 χρεώσεων, έρχονται να εξαιρέσουν τους δημοσιογράφους καταψηφίζοντας την τροπολογία του άρθρου 7 που ήθελε την ένταξη μιας σειράς ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό είναι το ούτως ή άλλως ανύπαρκτο πολιτικό τους ανάστημα. Ακόμη και την ώρα που η χώρα διαλύεται, γκρεμίζεται, εξαφανίζεται, χρεωκοπεί, αυτοκτονεί, λιμοκτονεί, εγκληματεί, μεταναστεύει, επαιτεί, εκδίδεται, κοιμάται στις πλατείες, αυτοί σκέκονται σούζα στο δημοσιογραφικό κατεστημένο που είκοσι χρόνια τώρα έχει βαρύτατη ευθύνη για την καταστροφή της πατρίδας μας με τον τρόπο με τον οποίο ασκούσε και ασκεί το υποτιθέμενο λειτούργημά του.

Είναι αυτοί που ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, αναλάμβαναν μεγάλα έργα, τα υπερκοστολογούσαν και είχαν μπροστά αιχμηρές πένες και δυνατές φωνές να διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα.


Όποιος ήθελε να κυριαρχήσει στην Ελλάδα και να παίρνει δουλειές, αγόραζε ένα ραδιόφωνο και μια τηλεόραση. Τα υπόλοιπα έρχονταν νομοτελειακά από μόνα τους.


Είναι αυτοί που καταδυναστεύουν τη διαφημιστική αγορά με το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ που ακούει στο όνομα αγγελιόσημο ωσάν οι εταιρείες και οι επαγγελματίες να έχουν την υποχρέωση να συντηρούν τα ταμεία των δημοσιογράφων. Ευγενές λοιπόν κύριοι το ταμείο σας αλλά με νταβατζιλίδικα σε μεγάλο βαθμό αποκτηθέν χρήμα!

Αν αυτό δεν είναι παρασιτισμός, τότε τι είναι; Τι στην ευχή έχει σχέση μια διαφήμιση με την ασφάλιση ενός κλάδου;


Θέλει ο τοπικός πχ υδραυλικός να διαφημιστεί σε μια εφημερίδα έναντι ας πούμε € 200,00; Θα πληρώσει ακόμη € 86,00 εκ των οποίων τα € 40,00 αφορούν το αγγελιόσημο. 23% ο ΦΠΑ, 20% το αγγελιόσημο, του οποίου την κατάργηση ούτε η Τρόικα δεν αναφέρει.


Την ώρα που η αγορά σιγοσβήνει, αυτός ο όμορφος κόσμος, το κατεστημένο της ενημέρωσης γιατί υπάρχει και η δημοσιογραφία των ανεξάρτητων bloggers που ουδεμία σχέση έχουν και ούτε θέλουν να αποκτήσουν με αυτό το συνάφι, εξασφαλίζει την επιβίωσή του απομυζώντας όποιον θέλει να προωθήσει τη δουλειά του.


Κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν, απαγορεύσεις αίρονται, μεταρρυθμίσεις επιβάλλονται, ψηφίζονται άρθρα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας έστω και οριακά αλλά κανείς δεν τολμά να πειράξει και να σπάσει επιτέλους αυτό το απόστημα που λέγεται δημοσιογραφικό κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που ζει κυριολεκτικά σε βάρος του κράτους διότι ένας υποψήφιος διαφημιζόμενος σε ένα έντυπο ή τοπικό μέσο ή δεν θα διαφημιστεί ή θα ζητήσει κατά πολύ χαμηλότερο τιμολόγιο για να μικρύνει την αιμορραγία από το αγγελιόσημο στερώντας έτσι πόρους από το κράτος τόσο από την είσπραξη του ΦΠΑ όσο και από τη φορολογία εισοδήματος. Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που το κράτος χρειάζεται χρήματα.


Φτύστε λοιπόν αυτούς τους βουλευτές που ψηφίζουν εθνοκτόνα Μνημόνια, φορολογικές επιδρομές, καιαδοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής του ελληνικού λαού, ΑΛΛΑ μπροστά στους δημοσιογράφους κλείνουν το γόνυ με σεβασμό καθώς επίσης και το μάτι.


Φτύστε λοιπόν και το δημοσιογραφικό κατεστημένο, αυτό για το οποίο ο λαός στους δρόμους φωνάζει “Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” που αντί να επιτελεί το ιερό του έργο, να ασκεί δηλαδή οξύτατη κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση, να εκθέτει τις απόψεις του επειδή αυτές πιστεύει κι όχι γιατί του υπαγορεύθηκαν, συνετέλεσε τα μέγιστα με την προπαγάνδα του στη διάλυση των ηθικών αξιών, τον υπερδανεισμό του κράτους και τώρα την παράδοση της περήφανης πατρίδας μας στους νέους αποικιοκράτες.


Κι όμως αυτό το μείζον θέμα, αυτό το σκάνδαλο έχει γίνει γαργάρα!


Αίσχος!


—————–
Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το ΠΑΣΟΚ, 15 βουλευτές τήρησαν διαφορετική στάση σε σχέση με τα άρθρα με αρκετούς να μη δειλιάζουν μπροστά στο “δημοσιογραφικό φόβο”. Συγκεκριμένα:
Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Άντζελα Γκερέκου – όχι στο 3
Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα (πηγε να το αλλαξει μετα)
Παραστατίδης – Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελεγκας – όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος – παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία.
Από τη ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές ψήφισαν παρών στην τροπολογία με εξαίρεση τον κ. Οικονόμου που ψήφισε ναι σε όλα.
Ο Φώτης Κουβέλης δεν ήταν παρών στην Ολομέλεια.
Κατά τάχθηκαν σύσσωμοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

http://freepen.gr/?p=10429