«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

DefenseNews: "Το Ισραήλ έκανε στροφή προς Ρωσία"

ΛΟΓΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η "Βίβλος" του αμερικανικού Πενταγώνου, η εφημερίδα «Defense News» σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι παρότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ο φιλοαμερικανικός προσανατολισμός της του Ισραήλ, πλέον η χώρα "κοιτάει" έντονα προς την Ρωσία που την θεωρεί "μεγάλο παίκτη" στην Α.Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, έλκει την καταγωγή του από την πρώην Σοβιετική Ένωση (Μολδαβία) ομιλεί άπταιστα τη ρωσική γλώσσα και ποτέ δεν έχει κρύψει τη γενικότερη συμπάθειά του προς τη Μόσχα, παρότι θεωρείται "σκληρός" σε ότι αφορά το ισραηλινό εθνικό συμφέρον.
Θεωρείται αγαπητό πρόσωπο στη Μόσχα και συναντάται συχνότατα με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έναν ηγέτη που καθοδηγεί προσεκτικά τη ρωσική διπλωματία – υπό την ηγεσία αυτής από τον εξαιρετικά πετυχημένο Σεργκέι Λαβρόβ, γράφει το περιοδικό – στο να αποκαταστήσει και να επαυξήσει τη ρωσική επιρροή σε όλες τις κρίσιμες περιφέρειες του πλανήτη, όπου εμπλέκονται ρωσικά εθνικά συμφέροντα. Μια από αυτές είναι και οι Νοτιοανατολική Ευρώπη – Ανατολική Μεσόγειος.
"Η αναδίπλωση των Ηνωμένων Πολιτειών από την υφήλιο υπέρ μιας πιο στοχευμένης παρέμβασης, συνεπεία της κόπωσης του αμερικανικού λαού και της εξάντλησης των πόρων σε εποχές οικονομικής κρίσης, παρουσίασε ευκαιρία κάλυψης του «κενού ασφαλείας» (security vacuum), που δεν ήθελε να χάσει η ρωσική διπλωματία, αποφεύγοντας παράλληλα – σοφά πράττοντας και όσο αυτό είναι δυνατόν – να ερεθίσει τα «αντιρωσικά αντανακλαστικά» των ΗΠΑ.
Το Ισραήλ προσδοκά με τη σύσφιξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα να διαθέτει επαρκή επιρροή στο Κρεμλίνο ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα ισραηλινά συμφέροντα. Στον τομέα αυτό, η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει πόντους στο Ισραήλ, αφού καταβάλλοντας κόστος, τόσο οικονομικό όσο και πολιτικό, δεν προχώρησε στην παράδοση π.χ. των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300 τόσο στο Ιράν όσο και στη Συρία" καταλήγει το περιοδικό.
ΠΗΓΗ