«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ: Διχασμός στο Indymedia για την ανάληψη ευθύνης

Στα δύο έχουν χωριστεί οι χρήστες της ιστοσελίδας του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, μετά την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Φράσεις και λέξεις που χρησιμοποιούνται στην προκήρυξη (π.χ. «κοτζαμπάσηδες», «φωτιά και τσεκούρι» κ.ά.) οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι οι συντάκτες της προέρχονται από την παλιά γενιά της τρομο
Φράσεις και λέξεις που χρησιμοποιούνται στην προκήρυξη (π.χ. «κοτζαμπάσηδες», «φωτιά και τσεκούρι» κ.ά.) οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι οι συντάκτες της προέρχονται από την παλιά γενιά της τρομοκρατίας


Μάλιστα, προβαίνουν σε εκτιμήσεις για το αν θα μπορούσε να είναι η «Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς» πίσω από τη νέα τρομοκρατική οργάνωση, για την ηλικία του συντάκτη που κρίνεται ως «μεγάλος και ώριμος», αλλά και για τις ιδεολογικές ομοιότητες με τη «17 Νοέμβρη». Ωστόσο, ασκείται έντονη κριτική στο ύφος και το περιεχόμενο της προκήρυξης, ενώ δεν λείπουν και οι γνωστές αναφορές στην... πρακτορολογία.

«Πολιτικό μανιφέστο πάντως δεν το λες. Μάλλον στατιστική έρευνα από το επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας. Ο λόγος του είναι φοβερά προσιτός και στον πιο χαζό Ελληνα οικογενειάρχη», είναι το πρώτο σχόλιο για την προκήρυξη. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στον ιστότοπο, για την έλλειψη στοιχείων για τις συνθήκες του «χτυπήματος», που συνήθως συναντάται σε αντίστοιχες προκηρύξεις, κι όπως σχολιάζεται δεν υπάρχει «ούτε έστω μία υποψία υπεροψίας» για το ότι έδρασαν σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα και δεν τους έπιασαν.
Οι «υπερασπιστές» της προκήρυξης κρίνουν ότι έχει «καλό λόγο, μεστό, κατανοητό, εμπεριστατωμένο. Το κείμενο είναι πολύ καλό για να γράφτηκε από νεαρά άτομα με εκδικητικές διαθέσεις, όπως η ΣΠΦ. Αν όμως ο εγκέφαλος που το έγραψε είναι άτομο ώριμο, με ώριμη πολιτική και επαναστατική σκέψη, θα έπρεπε να γνώριζε ήδη ότι «εν βρασμώ ψυχής» δεν κάνεις επανάσταση, ούτε καταφέρνεις χτυπήματα που θα αποβούν ωφέλιμα στον αντίπαλο».
Ωστόσο, για τις αναφορές ορισμένων χρηστών σε προβοκάτσια και «πρακτορολογία» δίνεται η εξής απάντηση: «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει ε; Αφού οι περισσότεροι δεν μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με τις λέξεις τους, γιατί τις εκστομίζουν; Για εφέ; Οταν οι φασίστες έφτασαν στο σημείο να δολοφονήσουν άγρια έναν αντιφασίστα καλλιτέχνη, τι περιμέναμε; Οτι δεν θα βρίσκονταν κάποιοι που θα έκαναν αιματηρά αντίποινα; Κι όταν βρέθηκαν αυτοί, αμέσως να τους χρεώσουμε στο παρακράτος ή να τους απαξιώσουμε σαν αιμοδιψείς που χτυπάνε απολειφάδια;».

http://www.ethnos.gr/