«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΑΠΑΤΗ το «Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή»!

heart attack ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΑΠΑΤΗ το «Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή»!Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δεν εγκρίνει την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, »βήχας CPR,» μια διαδικασία βήχα που έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα στο Διαδίκτυο! Όπως σημειώνει από το 2010 το American Heart Association, η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, «βήχας CPR», δεν είναι χρήσιμος για τα θύματα και θα πρέπει να ενημερωθούν οι διασώστες αλλά και όσοι έχουν διαβάσει το παραπλανητικό μήνυμα που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο!

Κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής αρρυθμίας (ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού), η ροή του αίματος διατηρείται από αυξημένη πίεση στο στήθος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια βήχα δυναμικά. Αυτό έχει εσφαλμένα διαδοθεί ως «βήχας CPR,« και σαφώς δεν είναι μορφή της παραδοσιακής ανάνηψης.
Γιατί δεν είναι ο «βήχας CPR» κατάλληλη ενέργεια;
Ο «Βήχας CPR»  δεν είναι χρήσιμος στην Προνοσοκομειακή περίθαλψη. Σε όλα τα μαθήματα CPR, η διαπίστωση που σηματοδοτεί μια επείγουσα κατάσταση είναι η απάθεια του θύματος. Τα θύματα δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσουν «βήχα CPR.»
Υπάρχουν περιπτώσεις όταν ο «βήχας CPR» είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση;
Ο «βήχας» CPR μπορεί να θεωρηθεί σωστή αντιμετώπιση υπό προϋποθέσεις, όπως ο καρδιακός καθετηριασμός σε εργαστήριο όπου οι ασθενείς έχουν συνείδηση ​​και παρακολουθούνται συνεχώς (για παράδειγμα, με ένα μηχάνημα ΗΚΓ). Μια νοσοκόμα ή ο γιατρός είναι επίσης παρόντες και οι μόνοι που μπορούν να διδάξουν και να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς να βήχουν δυνατά κάθε ένα με τρία δευτερόλεπτα κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα της αιφνίδιας αρρυθμίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό σε όλους τους ασθενείς, θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο να γίνεται σε οργανωμένο ιατρείο και μόνο αν και εφόσον ακολουθήσει οριστική θεραπεία.
Σε καμία περίπτωση το θύμα-ασθενής, δεν θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια για »βήχα» CPR διότι μπορεί να επιφέρει τραγικά αποτελέσματα για την υγεία του, καταλήγει το American Heart Association.
Το μήνυμα που θα δείτε παρακάτω, είναι ένα από τα γνωστά μηνύματα hoax (παραπλανητικά μαζικά μηνύματα) τα οποία διοχετεύονται μέσω e-mail ή δημοσιεύσεων κυρίως σε blogs. Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, ώστε να διαβάζετε από αξιόπιστες πηγές ειδήσεις και περισσότερο… θέματα που αφορούν την υγεία σας! Πολλοί από τους bloggers, δεν διασταυρώνουν τις αναρτήσεις, έχοντας μοναδικό γνώμονα την επισκεψιμότητα!
Διαβάστε το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ μήνυμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο μπορεί να επιφέρει μοιραία αποτελέσματα σε ασθενείς!
Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και…που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.
Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.
Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες.
 http://www.madatoforos.com