«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Δηλαδή,σκοπεύεις να ανταγωνιστείς αύριο τα "ρομπότ" χωρίς να "πειράξεις" τίποτα επάνω σου;Είσαι σίγουρος;

Σκοπεύουν να δημιουργήσουν βιονικούς ανθρώπους για να συναγωνιστούν τα ρομπότΟ ανταγωνισμός για την εργασία που προκαλείται από την αύξηση του πληθυσμού, θα μας κατευθύνουν προς χειρουργούς για «πρόσθετη επεξεργαστική ισχύ του ανθρώπινου εγκεφάλου», ισχυρίζονται επιστήμονες.
Ταξί θα καθοδηγούνται από τα ρομπότ της Google, τα καταστήματα θα γίνουν εκθέσεις για online καταστήματα και τα τηλεφωνικά κέντρα θα στελεχωθούν με ευφυή ρομπότ.

Αυτό είναι το σενάριο που απεικονίζεται σε μια πρόσφατη έρευνα που προτείνει ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στη ζωή και τη δουλειά μας σε λιγότερο από 30 χρόνια.

Η επαγγελματική άνοδος των ανδροειδών μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες που προβλέπουν οι μελλοντολόγοι, υποστηρίζουν ότι θα είναι τόσο ραγδαία, ώστε οι άνθρωποι θα ανταγωνίζονται τα ρομπότ για θέσεις εργασίας και θα υποβάλλονται σε επεμβάσεις, που θα παντρεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό με τις νέες τεχνολογίες, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες εργασιακές συνθήκες τόσο αποδοτικά όσο οι μηχανές.

Τις εκτιμήσεις κάνουν ορισμένοι από τους πιο έγκριτους επιστήμονες στους τομείς των κοινωνικών επιστημών, της τεχνολογίας και της επαγγελματικής αποκατάστασης απαντώντας σε σχετική έρευνα, που διεξήγαγε η ιστοσελίδα xpatjobs.com, για αναζήτηση εργασίας σε όλο τον κόσμο. «Θα εκπλαγείτε με τις απίστευτες αλλαγές που μας περιμένουν», λέει ο Ρις Μάντοκς, διευθυντής της XPat Jobs, υποστηρίζοντας ότι μπορεί η τεχνολογία και οι υπολογιστές να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, όμως «μια νέα τεχνολογική επανάσταση είναι στα σκαριά και θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια». Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όλα τα οχήματα του μέλλοντος θα έχουν ανδροειδή για οδηγούς, τα καταστήματα θα μετατραπούν σε εκθεσιακούς χώρους, χωρίς πωλητές και οι αγορές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά ονλάιν, ενώ έξυπνα ανδροειδή θα εργάζονται σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα.

Κομβικό σημείο στα εργασιακά του μέλλοντος θα αποτελέσει επίσης η αύξηση των ωρών εργασίας - από 37.4 (περίπου) την εβδομάδα σε τουλάχιστον 50 ώρες. Ετσι οι εργαζόμενοι του μέλλοντος: θα είναι μονίμως συνοφρυωμένοι καθώς θα επεξεργάζονται δεδομένα, θα έχουν προβλήματα στην όραση (κουρασμένα μάτια από την οθόνη των υπολογιστών) και συρρικνωμένα όργανα αναπαραγωγής γιατί η «ενισχυμένη» εργασιακή εβδομάδα θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αποξένωση και πολύ λιγότερες ερωτικές επαφές.

«Για να επιβιώσουμε στη νέα εργασιακή πραγματικότητα, θα στραφούμε στην επιστήμη για λύσεις», λέει ο Ντέρεκ Γουντγκέιντ, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας «The Futures Lab», για τις τάσεις του μέλλοντος, υποστηρίζοντας ότι η ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού με βιονικά εμφυτεύματα θα είναι κάτι «συνηθισμένο». Ετσι σύμφωνα με τον Γουντγκέιντ, οι χειρουργοί του μέλλοντας θα μπορούν να μας «προσθέσουν εγκεφαλικά εμφυτεύματα, ακόμη και βιονικά άκρα ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε τόσο γρήγορα όσο οι έξυπνες μηχανές».

βίντεο: