Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Πολιτικός/κυβέρνηση προς Πολίτη:(1)Εγώ θα πω τι εισόδημα θα μου δηλώσεις,(2)Εγώ θα σου επιβάλλω όσο φόρο γουστάρω,(3)Θα τον πληρώσεις μπορείς δεν μπορείς,(4)Αν δεν πληρώσεις θα σου πάρω το σπίτι,(5)Μπορείς βεβαίως ν' αυτοκτονήσεις, αλλά ακόμη και τότε εγώ θα κυνηγήσω τη χήρα σου και τα παιδιά σου,(6)Τι να σου κάνω;έτσι είναι η ζωή...περαστικά σου ηλίθιε...

σχόλιο Γ.Ανεστόπουλος: και ο Πολιτικοκυβερνητικός Δήμιος συνεχίζει:

 "....και που' σαι...μην με ξεχάσεις στις εκλογές, έτσι;Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου.Απλά κάποιοι άλλοι εκεί πάνω είναι ισχυρότεροι...και ξέρεις πως πάει...αν δεν γ@(*&ω εγώ εσένα, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, θα γ@&^%$υν αυτοί εμένα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν φόρους


Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα βρεθούν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στην ώρα τους τον φόρο που προέκυψε με την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.


Ευδοκία Μύτιλη


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων άρχισε ήδη να στέλνει σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους email με τα οποία τους ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων και μπορούν να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό από το Taxisnet. 

Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο έως την επόμενη Πέμπτη 31 Ιουλίου να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. 
Τον Αύγουστο περίπου 5,5 εκατ. νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

http://sknews.gr/