Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Έμπολα,Δυτ.Αφρική:Διπλασιάστηκε η ισχύς του και τα θύματα σε 2 εβδομάδες (από 23/06/14-7/7).Η ΠΟΥ το δηλώνει ως το "φονικότερο" που συνέβη ποτέ.Μας ενδιαφέρει εδώ στο Ελλάντα;Έρχεται μήπως κανείς από εκεί κάτω ως Μετανάστης (με το έτσι θέλω);Μπααα!Η Πολιτεία ετοιμάζεται να πάρει δραστικά μέτρα, δηλ. να εκδώσει οδηγίες σαν αυτή: Δεν είναι τίποτα.Αν επαναλάβουμε όλοι μαζί εκατό φορές: "Δεν με αφορά, άστους να' ρχονται", θα δείτε που θα πεισθούμε όλοι γι' αυτό....

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα ανέρχεται σε 467

ο  αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην επιδημία του ιού Έμπολα ο οποίος πλήττει τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε ανήλθε σε 467 μέχρι χθες Δευτέρα επί του συνόλου των 759 γνωστών κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα στοιχεία περιλαμβάνουν επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.


Σε προηγούμενη ενημέρωσή του την 23η Ιουνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε τον αριθμό των νεκρών από τον Έμπολα σε 399 επί ενός συνόλου 635 κρουσμάτων.


Το ξέσπασμα του Έμπολα είναι ήδη το ευρύτερο και πιο φονικό από ποτέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Η αύξηση 17% στους θανάτους από τον ιό και 20% στα κρούσματα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα κάνει πιο επείγουσα την έκτακτη συνάντηση των 11 υπουργών Υγείας των χωρών της Δυτικής Αφρικής στην Άκρα της Γκάνας, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η συνάντηση έχει στόχο να υπάρξει συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο στις προσπάθειες για τον περιορισμό του Έμπολα.


Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει πλήξει ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με διάτρητα σύνορα και ανεπαρκή συστήματα υγείας, καθώς και περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο ή την κακοδιοίκηση.
Οι χώρες της δυτικής Αφρικής καλούνται να παλέψουν με μία από τις πιο θανατηφόρες και μεταδοτικές ασθένειες στον πλανήτη.

Ο ΠΟΥ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εξάπλωση της νόσου.
Οι ταφές των θυμάτων βάσει των ηθών και των εθίμων των αγροτικών κοινοτήτων, (σημ.βλέπε "Ιδού ο Πολυπολιτισμός") το γεγονός πως οι περιοχές γύρω από τις πρωτεύουσες της Γουινέας και της Λιβερίας είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, καθώς και οι εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες κατά μήκος των συνόρων των τριών χωρών.

«Ο περιορισμός αυτής της επιδημίας απαιτεί μια ισχυρή αντίδραση», συντονισμένη και ιδίως στις περιοχές των συνόρων, τόνισε ο ΠΟΥ.

NewsBeast


http://www.inewsgr.com