Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Το ανέκδοτο της ημέρας:Η Νορβηγία (ο Μεγάλος Φίλος των Ισλαμιστών στην Ευρώπη, άσχετα αν του βιάζουν 300 γυναίκες τη μέρα) προειδοποιεί για ισλαμιστές (τζιχαντιστές) που επιστρέφουν στην Ευρώπη από Συρία και Ιράκ...τι έγινε ρε κουφιοκέφαλοι βόρειοι;τι περιμένατε δηλαδή όταν τους υπερασπιζόσασταν και τους σπιτώνατε στο δωμάτιο της γυναίκας σας, της μάνας σας και της κόρης σας;πως δεν θα "επέστρεφαν" έτοιμοι για το "επόμενο βήμα";;;;ή μήπως νομίζετε πως το επόμενο βήμα θα είναι απλώς να π!%$&ουν κι εσάς;;;
Η  νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι έχει στην κατοχή της στοιχεία που αποδεικνύουν πως τζιχαντιστές μαχητές από την Συρία κατευθύνοντα στην Ευρώπη και κατά πάσα πιθανότητα προς την Νορβηγία.


Με το φόβο του επικείμενου κινδύνου οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας έχουν αναπτύξει τις δυνάμεις τους σε «σημεία υψηλού κινδύνου» όπως αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, αφού σύμφωνα με την αστυνομία η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή και κάνει λόγο για επίθεση τζιχαντιστών στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και ο επικεφαλής της αστυνομίας, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη και δήλωσαν: «Έχουμε πληροφορίες ότι μαχητές από την Συρία πρόκειται να κάνουν τρομοκρατική επίθεση στη Νορβηγία σε μερικές ημέρες. Κρατάμε ανοιχτές όλες τις πιθανότητες, θα εργαστούμε για να διαμορφώσουμε μια πιο καθαρή εικόνα της απειλής».
Η νορβηγική αστυνομία δήλωσε ότι έχει λάβει πληροφορία για επίθεση που σχεδιάζουν τρομοκράτες από τη Συρία στην Ευρώπη και η πληροφορία κάνει λόγο και για τη Νορβηγία. 
Οι Νορβηγοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ποιος ακριβώς σχεδιάζει την επίθεση, ούτε ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι, αλλά ούτε και τον ακριβή χρόνο της επίθεσης, διαβεβαιώνουν  όμως ότι η πηγή της πληροφορίας είναι αξιόπιστη.