Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΕΚΑΒ Πέλλας 45χρονος είχε να πατήσει πέντε χρόνια στην εργασία του.Πήγε η καταγγελία σύννεφο και ουδείς ενδιαφερόταν.Όλοι τον "κάλυπταν".Είναι άραγε το ΜΟΝΟ περιστατικό;Πόσοι σαν αυτόν γεμίζουν το Δημόσιο;Πόσοι "επαγγελματίες αργόμισθοι κολλητοί Πολιτικών" υπάρχουν παντού στο Κράτος μόνον για να πληρώνονται απ' τα χαράτσια της φτωχολογιάς;


Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος ήταν πλήρωμα ασθενοφόρου, με τη διαφορά ότι δεν πατούσε στη δουλειά του, αν και πληρωνόταν κανονικά, ενώ κατά το διάστημα της απουσίας του κανείς δεν τον αναζήτησε επισήμως και εγγράφως.

Μάλιστα, χρειάστηκαν δεκάδες ανώνυμες αναφορές, τέσσερις επώνυμες καταγγελίες, δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ για να διαπιστωθεί ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απλώς δεν… εμφανιζόταν.

Πλέον, η υπόθεση θα εξεταστεί από πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας. Εφόσον του επιβληθεί ποινή ανάλογη με τα παραπτώματα τα οποία αποδεδειγμένα τέλεσε, τότε είναι πολύ πιθανή η έξοδός του από το ΕΚΑΒ και η υποχρέωσή του να επιστρέψει το ποσό των 120.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις αποδοχές της 5ετίας κατά την οποία απουσίαζε.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου… εργαζόμενου περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή για τον ελεγκτικό μηχανισμό της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα έγγραφα, ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ απουσίαζε από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως και την 9η Νοεμβρίου 2011. Τέθηκε ωστόσο σε αργία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Κατά το διάστημα αυτό το όνομά του δεν υπήρχε στα προγράμματα εργασίας (βάρδιες) της υπηρεσίας του, αλλά ούτε και ο ίδιος εμφανίστηκε ποτέ.
Αντιθέτως, σε καθημερινή βάση βρισκόταν στην καφετέρια που διατηρούσε η αδελφή του στην Έδεσσα, ενώ είχε αναπτύξει και επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία ασχολούμενος με την εκμετάλλευση και την εισαγωγή βιομάζας.


http://www.makthes.gr/