Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο;

Η άσφαλτος έλιωσε και απαγορεύεται η διέλευση από την περιοχή λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Συναγερμό σήμαναν οι γεωλόγοι για την πιθανότητα έκρηξης ενός ηφαιστείου που όμοιά της δεν έχει δει ο πλανήτης τα τελευταία… 74.000 χρόνια. Θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε χιλιάδες χρόνια μετά. Μήπως σας θυμίζει την ταινία 2012; Διαβάστε τι γράφουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας δημοφιλής δρόμος μέσα από το Εθνικό Πάρκο τουYellowstone έκλεισε την Πέμπτη, όταν η άσφαλτος άρχισε να λιώνει. 

Οι φορείς του πάρκου λένε ότι η υπερβολική ζέστη από τις θερμικές περιοχές κάνει το καυτό λάδι να βγάζει μπουρμπουλίθρες στην επιφάνεια του Firehole Lake Drive, ένα γραφικό βρόχο 5.5 χιλιομέτρων που περνάει από Great Fountain Geyser, το White Dome Geyser και τη λίμνη Firehole.

Το Twitter του Yellowstone δημοσίευσε μια φωτογραφία του λιωμένου δρόμου: 
Firehole Lake Drive Temporarily Closed http://t.co/cElf07hDqV (dh) pic.twitter.com/VHiIoPHido
— YellowstoneNPS (@YellowstoneNPS) July 10, 2014

"Βασικά έκανε την άσφαλτο σούπα," είπε ο εκπρόσωπος του πάρκου Dan Hottle στη USA Today."Έκανε τον ασφάλτινο δρόμο σούπα βρώμης."