Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ελλάδα-Κίνα:ξαφνικοί "στρατιωτικοί έρωτες"...και στο βάθος "Τούρκοι και Ουϊγούροι";

Κωσταράκος: Συνεργασία Ελληνικού και Κινέζικου στρατού 

(σχόλιο Γ. Ανεστόπουλος:  Αν είναι έτσι, καιρός ήταν να συνέλθουν και οι μεν και οι δε (Έλληνες - Κινέζοι).

Το ανήκουστο ήταν φυσικά όταν οι Κινέζοι βοηθούσαν καίρια τους Τούρκους ν' αποκτήσουν "Βαλλιστική Υπερ-ισχύ" (πυραυλικό δυναμικό αλλά και τεχνογνωσία) από τα βάθη της Ανατολίας με στόχο πάντα την Ελλάδα.Να ελπίζουμε να είναι αληθινό το "ξύπνημα" και των δύο και όχι εικονικό και για το θεαθείναι.Όπως και να'χει συγχαρητήρια Στρατηγέ για την ιστορική αυτή στρατηγική κίνηση.Και καλή τύχη στις τρικλοποδιές που θα φάτε από τους πολιτικούς).

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του κινεζικού στρατού, απόφασίστηκε χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης των στρατιωτικών δεσμών σε πολλές περιοχές κι επίπεδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, Fan Changlong, σε συνάντησή του με τον Μ. Κωσταράκο, επικεφαλής του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι δύο πλευρές επαίνεσαν επίσης και τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που διαρκούν 42 χρόνια, λέγοντας ότι η στρατιωτική συνεργασία έχει πετύχει πολλά. Πριν τη συνάντησή του με τον Fan Changlong, ο κ. Κωσταράκος συναντήθηκε και συζήτησε με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Fang Fenghui. Τονίζοντας ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στους στρατιωτικούς δεσμούς με την Ελλάδα, ο Fang Fenghui δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ενδυναμώσει τη στρατηγική επικοινωνία μεταξύ των χωρών, να προχωρήσει σε περισσότερες ανταλλαγές προσωπικού εκπαίδευσης και να διεξάγει κοινές θαλάσσιες ασκήσεις με τη χώρα μας, με την ελπίδα να προωθήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα. Ο κ. Κωσταράκος, ο οποίος επισκεπτόταν για πρώτη φορά την Κίνα, είπε ότι η επίσκεψή του είχε ως στόχο να απογειώσει τους στρατιωτικούς δεσμούς με την Κίνα σε νέα ύψη. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, επιθυμούν να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες με την κινεζική πλευρά για τη βελτίωση της εκπαίδευσης προσωπικού, την ενίσχυση της μάχης κατά της πειρατείας και τη διαφύλαξη των γραμμών θαλάσσιας κυκλοφορίας, πρόσθεσε ο κ. Κωσταράκος.