Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Ξαφνικά στη Χώρα του Δράκου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ & μόνο Τυχαίο δεν είναι !Στη Χώρα του Δράκου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος μετά από επίσημη πρόκληση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας ,της νέας Υπερδύναμης όχι μόνο στον οικονομικό Τομέα αλλά και τον Στρατιωτικό !
ξαφνικά-στη-χώρα-του-δράκου-ο-αρχηγός-ΓΕΕΘΑ-και-μόνο-τυχαίο-δεν-είναι
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταβαίνει την Δευτέρα 7 Ιουλίου  στη Κίνα σε μια επίσκεψη που θα διαρκέσει μέχρι και  την Παρασκευή !…Λεπτομέρειες για την επίσκεψη  δεν έγιναν γνωστές τουλάχιστον επίσημα !


ξαφνικά-στη-χώρα-του-δράκου-ο-αρχηγός-ΓΕΕΘΑ-και-μόνο-τυχαίο-δεν-είναι-1
Η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ καθορίστηκε σε υψηλότατο επίπεδο και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες  όλες οι λεπτομέρειες καθορίστηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας στην Κρήτη και συζητήθηκε αποκλειστικά με τον  Πρωθυπουργό της Ελλάδος !
ξαφνικά-στη-χώρα-του-δράκου-ο-αρχηγός-ΓΕΕΘΑ-και-μόνο-τυχαίο-δεν-είναι-2

Ως γνωστόν οι Κινέζοι κρατούν πάντα κλειστά τα χαρτιά τους αλλά δεν κρύβουν την επιθυμία τους για συμφωνίες με Χώρα του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αμυντικής βιομηχανίας αλλά και να κάνουν επενδύσεις και  τον τομέα αυτό !
Μετά την αποτυχία της Συμφωνίας με του Τούρκους στο μακράς βεληνεκούς συστήματος  Αεράμυνας που πάει στις καλένδες ,δείχνουν να ψάχνονται και στην Κίνα τίποτε δεν γίνεται τυχαία !
Η Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  στη Χώρα του Δράκου και της Οικονομικής Υπερδύναμης και μάλιστα τόσων ημερών μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι,όταν μάλιστα στο Αιγαίο συμβαίνουν παράξενα και εσκεμμένα πράγματα που δείχνουν ότι η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα !
Στρατιωτική Διπλωματία εν όψει από το ΥΠΕΘΑ και όχι μόνο την στιγμή μάλιστα που το Ελληνικό ΥΠΕΞ δείχνει να …κοιμάται μακαρίως !
Σίγουρα θα μάθουμε και θα ακούσουμε πολλά πράγματα τις επόμενες ημέρες αλλά σάμπως και κάτι να αλλάζει και στις Ένοπλες Δυνάμεις  και η Ελλάδα δείχνει να απαγκιστρώνετε !
veteranos.gr 

http://www.pentapostagma.gr