Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗ “ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ” ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

9o_630737
Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Alexander Lukashevich ξεκαθάρισε χθες στους δημοσιογράφους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο αποστολής ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στην Ανατολική Ουκρανία (voixderussie/vesti).


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου δήλωσε:

Ίσως κάπου να διαβάσατε ή να ακούσατε από τις πηγές σας, περί ειρηνευτικής επιχείρησης. Δεν υπάρχει τέτοιο εδεχόμενο. Αυτά όλα, είναι φήμες που διαδόθηκαν από κάποιον προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία να απαντήσει στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. Σαν κάποιος σε πολύ υψηλό επίπεδο, να επιζητούσε μια τέτοια αντίδραση.<!more>

Ο ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την κύρια “γραμμή” του Κρεμλίνου για να υπεραμυνθεί της παθητικότητάς του στο ουκρανικό. Το επιχείρημα είναι ότι πρόκειται για προκλήσεις που προσβλέπουν σε μια πολεμική αντιπαράθεση της Ρωσίας με τις νατοικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της ΕΕ .Όσο εύστοχη και αληθής αν είναι αυτή η πολιτική ανάλυση δεν θεραπεύει το αίσθημα της εγκατάλειψης και επιλεκτικής μεταχείρησης του πληθυσμού του Donbass έναντι αυτού της Κριμαίας, από την μητέρα Ρωσία. Άλλωστε η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν αυτή που γέννησε εφάμιλλες προσδοκίες και ευσεβείς πόθους στον πληθυσμό που σήμερα σπαράσσεται.

 dimpenews.com