Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Δείτε αν ανήκετε σε αυτούς που είναι πιο "ανθεκτικοί" στο έμφραγμα


Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κατέληξαν σε ένα μη αναμενόμενο συμπέρασμα κατά τη συνδυαστική ανάλυση 36 προγενέστερων κλινικών μελετών σχετικά με την καρδιοπάθεια, στις οποίες είχαν συμμετάσχει δεκάδες χιλιάδες εθελοντές.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα περιττά κιλά μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας.

Πλέον, όμως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι παχύσαρκοι άνθρωποι διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια σε σύγκριση με τους αδύνατους συνομηλίκους τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι παχύσαρκοι ασθενείς έχουν έως και 27% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε 1,5 χρόνο από το μπάι πας ή την αγγειοπλαστική, συγκριτικά με τους φυσιολογικού βάρους συνομήλικούς τους.

Μάλιστα, προέκυψε ότι το μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου μετά από τέτοιου είδους επεμβάσεις διατρέχουν οι λιποβαρείς ασθενείς, σχεδόν τριπλάσιο από αυτόν που αντιμετώπιζαν όσοι είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος.

«Αν και παραμένουν άγνωστοι οι υποκείμενοι μηχανισμοί του παραδόξου της παχυσαρκίας, τα επιστημονικά στοιχεία είναι αξιοσημείωτα συνεπή», σχολίασε ο ειδικός στην παχυσαρκία δρ Κάμιαρ Καντάρ-Ζαντέχ, καθηγητής Ιατρικής & Δημοσίας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Έργουϊν (UCI).
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Mayo Clinic Proceedings».

 http://www.onmed.gr