Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Η Ώρα της Μεγάλης Κουβέντας:"Και πως επανερχόμαστε παρακαλώ από μια Μεγάλη Αποτυχία";Καλά τώρα...ο Πολίτης της Φραπεδολιμνούπολης τα μασάει αυτά...


Η αποτυχία σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τα πρότυπα και τους στόχους που έχει θέσει.
Ως «μεγάλη αποτυχία» μπορούμε να θεωρήσουμε την αδυναμία επίτευξης ενός στόχου που καθορίζει την πορεία της ζωής μας.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν αν οι προσπάθειές μας πέσουν στο κενό; Μπορούμε να ξεκινήσουμε από μερικά απλά βήματα.
Παράπονα τέλος: Κάθε αποτυχία συνοδεύεται σίγουρα και από μια γερή δόση απογοήτευσης. Η ασταμάτητη γκρίνια όμως δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε παρακάτω.
Συγχωρούμε τον εαυτό μας: Όταν θα έχουμε πλέον αναλάβει τις ευθύνες μας για την αποτυχία, θα μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να αναγνωρίζουμε το λάθος αλλά ταυτόχρονα να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για την προσπάθεια που κάναμε.
Αποδεχόμαστε την αποτυχία: Είναι σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά το πιο σημαντικό. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν πρόκειται να κερδίσεις αν δεν παίξεις.
Ανάλυση και περισυλλογή: Πα να μάθουμε από την αποτυχία μας, πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να δούμε τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Πρέπει να εντοπίσουμε πού πράξαμε σωστά και πού όχι, τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά και ποιους παράγοντες δε λάβαμε υπ1 όψιν μας.
Νέο πλάνο: Με βάση όσα μάθαμε, πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούριο πλάνο δράσης ώστε να κυνηγήσουμε τον επόμενο στόχο μας.