Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Τέξας:κι όμως,εκεί "ήρθε η ώρα"...Πίνουν τα "βοθρόνερά" τους...

Από τη λεκάνη στο ποτήρι

Ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας για το διψασμένο Τέξας

Ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας για το διψασμένο Τέξας
Οι καταρράκτες του Ουίτσιτα Φολς κοντεύουν να στερέψουν. Η λύση είναι η ανακύκλωση των λυμάτων.   
Ουίτσιτα Φολς, Τέξας

Αντιμέτωπες με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών, τρεις διψασμένες πόλεις του Τέξας αναγκάζονται να στραφούν σε ακραίες λύσεις: το νερό της βρύσης προέρχεται από επεξεργασμένα αστικά λύματα.


Την Τετάρτη, η κωμόπολη του Ουίτσιτα Φολς, με πληθυσμό 100.000 ατόμων, άρχισε να ανακυκλώνει εκατομμύρια λίτρα λυμάτων, τα οποία περνούν αρχικά από βιολογικό καθαρισμό ώστε να πληρούν τα στάνταρτ. Το καθαρισμένο νερό διοχετεύεται στη συνέχεια σε έναν αγωγό 20 χιλιομέτρων που καταλήγει σε μια ακόμα μονάδα επεξεργασίας και απολύμανσης.

Ανάλογο σχέδιο θα υλοποιήσει η πόλη του Μπράουνγουντ, με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, ενώ η πόλη του Μπιγκ Σπρινγκ (η ειρωνία είναι ότι το όνομα σημαίνει «Μεγάλη Πηγή») ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, στην οποία τα λύματα αναμειγνύονται με καθαρό νερό σε έναν ταμιευτήρα πριν τον καθαρισμό τους. Το νερό τελικά φιλτράρεται με τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης, η οποία βασίζεται σε ημιπερατές μεμβράνες.

Η λειψυδρία που πλήττει την πολιτεία του Τέξας από το 2010 θεωρείται η χειρότερη από το 1950. Στο Ουίτσιτα Φολς έχει κηρυχθεί «καταστροφή ξηρασίας Επιπέδου 5» και το πότισμα των κήπων απαγορεύεται.

Η πληρότητα των ταμιευτήρων νερού έχει πέσει στο 20% και, παρά τη χρήση ανακυκλωμένων λυμάτων, το νερό θα έχει στερέψει μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Οριστική λύση θα μπορούσαν να δώσουν μόνο οι βροχές, οι οποίες όμως δεν λένε να έρθουν παρά τα πειράματα βομβαρδισμού των νεφών.
Newsroom ΔΟΛ