Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Στο Σλαβιάνσκ η Αντιόπη του Θησέα,η Βασίλισσα των Αμαζόνων ξαναζεί.Οι "Ρωσόφωνες" υπερήφανες Αμαζόνες Ταύρου και Κολχίδας πολεμούν για την ελευθερία τους.Στην Ελλάδα πέραν λίγων "αντιδραστικών πατριωτικών εξαιρέσεων", οι "Ελληνόφωνες" τρέχουν σαν ανεγκέφαλες λυσσάρες ξελιγωμένες ποιά θα πρωτοψάλλει το "Μουσουλμάνε Αφρικανέ,έλα να κάνουμε κονέ"...Να τις χαίρεσαι Νεοέλληνα...

Γυναίκες και κορίτσια στον ένοπλο αγώνα κατά των Ουκρανών νεοναζί: «Έχουν έρθει για να μας σκοτώσουν»


γυναίκες-και-κορίτσια-στη-μάχη-κατά-των-ουκρανών-νεοναζί
 Η ανεξέλεγκτη βία κλιμακώνεται στην Ανατολική Ουκρανία. Οι γυναίκες του Lugansk, παίρνουν τα όπλα μαχόμενες στο πλευρό των αντρών στη μάχη κατά της ναζιστικής Ουκρανικής κυβέρνησης. Το Τάγμα των Γυναικών έχει στις τάξεις της γυναίκες που βρίσκονται ακόμη και στην ηλικία των 20 ετών, και έχει συγκεντρώσει ήδη ως οπλισμό Kalashnikov ενώνοντας τις  δυνάμεις τους σε σημεία ελέγχου.

Η Katerina, 21 ετών, είναι ένα από τα μέλη του Τάγματος των Γυναικών. Για την Katerina απαιτούνται ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα για να συναρμολογήσει το όπλο της. Ξεκίνησε να ενισχύει το μέτωπο του αντιναζιστικού αγώνα ως νοσηλεύτρια, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσισε να ενισχύσει άμεσα και τον ένοπλο αγώνα.

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου RT Maria Finoshina, η Katerina παραδέχεται ότι έχει ήδη σκοτώσει έναν άνθρωπο.
“Ήταν περίπτωση αυτό-άμυνας. Εκείνοι μας πλησίασαν (απειλητικά), και όχι εμείς” δήλωσε η Katerina.
H Katerina εκλαμβάνει τους ανθρώπους τους οποίους αντιμάχεται ως απλά πιόνια σε μία σκακιέρα ενός πολύ μεγαλύτερου παιχνιδιού.
«Αυτοί που ευθύνονται – στέλνουν νεαρά αγόρια για να μας σκοτώσουν και με τη σειρά τους να χάσουν τη ζωή τους για αυτούς. Κρύβονται πίσω από τη δράση τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαροί που έχουν στρατολογηθεί, δεν έχουν άλλη επιλογή – και έρχονται για να μας σκοτώσουν».γυναίκες-και-κορίτσια-στη-μάχη-κατά-των-ουκρανών-νεοναζί-2

Η Katerina υπηρετεί σε σημείο ελέγχου και αυτοάμυνας σε περιοχή εκτός του Lugansk μαζί με την Olesya, την αρχηγό του Γυναικείου Τάγματος στην εκεί περιοχή.γυναίκες-και-κορίτσια-στη-μάχη-κατά-των-ουκρανών-νεοναζί-1
Η Olesya είναι παντρεμένη με ακόμη έναν επαναστάτη που υπηρετεί σε κοντινή περιοχή στην πόλη Slavyansk.
“Αυτό ακριβώς συμβαίνει εν καιρώ πολέμου. Δεν ρωτούν τίποτα. Έρχονται απλώς στα εδάφη σου. Ήμουν μία συνηθισμένη/καθημερινή γυναίκα” δήλωσε η Katerina προς το δίκτυο RT.
Πλέον οι μάχες, οι πολεμικές συγκρούσεις και ο αγώνας για επιβίωση αποτελούν μέρος της καθημερινής της ζωής.
Η Katerina και η Olesya, όμως, δεν είναι οι μόνες που μάχονται στο πλευρό των αντρών. Οι γυναίκες που έχουν πάρει τα όπλα στην Ουκρανία είναι πολύ περισσότερες.
pentapostagma.gr

http://www.pentapostagma.gr/