Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Έτσι μεθόδευσαν οι "Αλιευτικές Δυνάμεις" της ΕΕ (με τη συμφωνία των εγχώριων "Εφιαλτών") την καταστροφή της Ελληνικής Παραδοσιακής ήπιας αλιείας...

Ψαράδες χωρίς ψάρια


Παρά τις προειδοποιήσεις, η ΕΕ επιμένει να επιδοτεί τους αλιείς

(σχόλιο Γ.Ανεστόπουλος: εννοεί, τους επιδοτούσε να καταστρέφουν τα καΐκια τους και να στρέφονται - κάποιοι λίγοι "μεγάλοι" βασικά - σε μεγάλα αλιευτικά σκάφη, βλ. καταστροφικές μηχανότρατες)


Παρά τις προειδοποιήσεις, η ΕΕ επιμένει να επιδοτεί τους αλιείς
H υπεραλίευση πλήττει σήμερα σχεδόν όλα τα εμπορικά είδη, και οι ειδικοί προειδοποιούν για κατάρρευση των πληθυσμών
Βρυξέλλες
Οι αρμόδιοι υπουργοί της ΕΕ αποφάσισαν την Τετάρτη να διατηρήσουν μέχρι το 2017 τις επιδοτήσεις της αλιευτικής βιομηχανίας, παρά τις προειδοποιήσεις περιβαλλοντιστών και επιστημόνων για τις συνέπειες της πρακτικής αυτής στους πληθυσμούς των ψαριών, που ήδη καταρρέουν.

Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις που κράτησαν μέχρι αργά τη νύχτα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι οι επιδοτήσεις θα διατεθούν για τον «εκσυγχρονισμό» των αλιευτικών σκαφών, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να καταστεί βιώσιμη η βιομηχανία.


Οι μεγάλες αλιευτικές δυνάμεις της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας προέβαλαν σθεναρή άρνηση στην πρόταση για διακοπή των επιδοτήσεων, ενώ η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία έχουν πειστεί ότι η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει αυτή την πρακτική και να δώσει έμφαση στα ιχθυοτροφεία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του περιβάλλοντος.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης έθεσε «κυρίως το θέμα του εκσυγχρονισμού του ελληνικού αλιευτικού στόλου, χωρίς αύξηση της ισχύος του, και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της προσωρινής παύσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων για κάποιο διάστημα, όπου απαιτηθεί, βάσει του Σχεδίου Διαχείρισης, που προκύπτει στο πλαίσιο εφαρμογής του Μεσογειακού Κανονισμού».

Η Ίλσα Άιγκνερ, ομοσπονδιακή υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας, δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του στόλου, για παράδειγμα η εγκατάσταση νέων μηχανών πιο φιλικών στο περιβάλλον, είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της χωρητικότητας της βιομηχανίας.

«Είναι τελείως αστήρικτο το να χρηματοδοτούμε την αύξηση της χωρητικότητας ενώ είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ήδη υπερβολικά μεγάλη χωρητικότητα» επισήμανε, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι έχει η επίτροπος Αλιείας της ΕΕ, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι η συμφωνία των υπουργών δεν ικανοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια για αναμόρφωση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία έχει ενοχοποιηθεί για «λεηλασία» των ευρωπαϊκών θαλασσών.

Τον Ιούνιο, η ΕΕ αποφάσισε να σταματήσει το 2019 την πρακτική της απόρριψης νεκρών ψαριών, τα οποία πιάνονται στα δίχτυα ως «παράπλευρη απώλεια» της αλιείας άλλων ειδών. Αποφάσισε επίσης να ορίσει τις λεγόμενες Μέγιστες Βιώσιμες Ποσότητες, δηλαδή όρια στις ποσότητες που μπορούν να αλιεύονται χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των αλιευόμενων ειδών.

Οι επιστήμονες που γνωμοδοτούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιούν ότι το 80% των εμπορικών ειδών στη Μεσόγειο ήδη υπεραλιεύονται, κάτι που σημαίνει ότι οι πληθυσμοί δεν αναπαράγονται αρκετά γρήγορα ώστε να διατηρηθεί σταθερό και βιώσιμο το μέγεθός τους.

Η συμφωνία της Τετάρτης εξόργισε μεταξύ άλλων την Greenpeace, η οποία κατηγόρησε τους υπουργούς αλιείας ότι «ξεπουλιούνται στα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα της αλιευτικής βιομηχανίας».

«Μεγάλα τμήματα του αλιευτικού στόλου της ΕΕ μπορούν ήδη να πιάνουν δύο με τρεις φορές μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι θα ήταν βιώσιμο» επισήμανε.


http://news.in.gr/ 

σχετικό:

Γράμμα ενός αφελή πλην θυμωμένου Έλληνα στον Οδυσσέα Ελύτη

και

Όχι Άνεργε.Ούτε ψαράς μπορείς να γίνεις-όπως έκαναν κάποτε οι παππούδες σου στα δύσκολα.Ούτε φτηνή παραδοσιακή ψαρόβαρκα επιτρέπεται να φτιάξεις,ούτε και ψάρια έχει πλέον η Μεσόγειος...φρόντισαν γι' αυτό οι "Μεγάλοι με τις Μηχανότρατες"...ξένοι και ντόπιοι...και οι προστάτες τους στην ΕΕ...αλλά και στη Βουλή...περαστικά σου...