Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Τελεσίγραφο τζιχαντιστών στους Χριστιανούς: Ασπάζεστε το Ισλάμ ή πεθαίνετε


newego_LARGE_t_1101_54359486_type12713
Τελεσίγραφο στους χριστιανούς που κατοικούν στο βόρειο Ιράκ να δηλώσουν πίστη στο Ισλάμ και να πληρώσουν θρησκευτικό φόρο στους πνευματικούς ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας ή να αντιμετωπίσουν το θάνατο, έθεσαν οι τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει τη Μοσούλη.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση των ισλαμιστών μαχητών που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους τονίζουν ότι το τελεσίγραφο τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, οι χριστιανοί που επιθυμούν να παραμείνουν κάτοικοι του «χαλιφάτου», της περιοχής δηλαδή που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αυτό το μήνα οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και η οποία περιλαμβάνει μεγάλο τμήμα του βορείου Ιράκ και μέρος των εδαφών της Συρίας, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα τηρούν τους κανόνες της Dhima.
Πρόκειται για μια παραδοση που τηρείται σε περιοχές των μουσουλμάνων, η οποία προβλέπει ότι όσοι δεν έχουν ασπαστεί το Ισλάμ θα πρέπει να εισφέρουν έναν ειδικό φόρο γνωστό ως «Jizya», προκειμένου να απολαμβάνουν προστασίας.
«Τους δίνουμε τρεις επιλογές: Ισλάμ, το συμβόλαιο Dhima και την πληρωμή της Jizya. Αν απορρίψουν την πρόταση αυτή, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ξίφος», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.
Κάτοικος της Μοσούλης επιβεβαίωσε ότι η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στο όνομα της ισλαμικής ομάδας, μοιράστηκε στην πόλη Νινευή του βορείου Ιράκ και διαβάστηκε στα τεμένη.
Ο ίδιος είπε ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος αποκαλείται πλέον χαλίφης Ιμπραχίμ, έδωσε προθεσμία έως το Σάββατο σε όποιους δεν επιθυμούν να τηρήσουν τους όρους αυτούς, να εγκαταλείψουν το ισλαμικό χαλιφάτο. «Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσά μας παρά μόνο το ξίφος» προειδοποίησε.
Ανάλογο τελεσίγραφο είχε εκδόσει το Ισλαμικό Κράτος στη πόλη Ράκα της Συρίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητώντας από τους εκεί χριστιανούς πολίτες να πληρώσουν τον θρησκευτικό φόρο σε χρυσό, με αντάλλαγμα την ασφάλειά τους.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω μουσουλμανική αυτή πρακτική χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και είχε καταργηθεί με τις οθωμανικές μεταρρυθμίσεις του 19ου αιώνα. Στη Μοσούλη εκτιμάται ότι κατοικούσαν 5.000 χριστιανοί, πριν την εισβολή των ισλαμιστών και σήμερα εκτιμάται ότι έχουν μείνει στην πόλη περίπου 200.
ethnos.gr

http://www.pentapostagma.gr/