Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Νέο κόλπο των "Πολιτικών" ("επιτηδείων") για να βγάζουν επίδομα ανεργίας στους "δικούς τους ημέτερους";;;...(Όχι που δεν θα' βρισκαν "τρόπο" τα "μαστόρια των διαδρόμων")...Κάτσε συ κορόϊδο άνεργε να παρακαλάς για ένα μπαγιάτικο ψωμί...

(Αν έχετε "Μπάρμπα στην Κορώνη") Αυτό είναι το "μυστικό" για να πάρετε επίδομα ανεργίας εάν συμμετείχατε στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Πάτρα: Αυτό είναι το "μυστικό" για να πάρετε επίδομα ανεργίας εάν συμμετείχατε στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ  Υπάρχει τρόπος

Όπως είχε αποκαλύψει από καιρό το thebest.gr όσοι συμπολίτες απασχολούνται σε κάποιο Δημόσιο Φορέα μέσω των πεντάμηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας, ωστόσο υπάρχει τρόπος για να το πάρετε.
Σύμφωνα μη πληροφορίες, εάν κατά το παρελθόν έχετε πάρει επίδομα ανεργίας μετά από απόλυση τότε, αρκούν κάποια λίγα ημερομίσθια σε μια επιχείρηση που θα σας βάλει ένσημα στο ΙΚΑ για να πάρετε κανονικά επίδομα ανεργίας για πέντε μήνες.


Στην Πάτρα μάλιστα υπάρχουν επιχειρήσεις που κάνουν τέτοιου είδους «εξυπηρετήσεις» σε ανέργους, ζητώντας να πληρώσετε εσείς τα ένσημα που θα σας κολλήσουν γι’ αυτές τις λίγες ημέρες συν, ενδεχομένως, κι ένα μικρό αντίτιμο. Τη διαδικασία αυτή πρέπει να την κάνετε δύο μήνες μετά την λήξη του πεντάμηνού σας.
Εάν τα καταφέρετε θα πάρετε για 5 μήνες επίδομα 360 ευρώ ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πάρετε για μόλις τρεις μήνες περίπου 200 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι του ΟΕΑΔ της πόλης είναι καλά ενημερωμένοι και βοηθούν όσους ανέργους προσφεύγουν στα γραφεία του Οργανισμού μετά την λήξη της σύμβασής τους.

http://www.thebest.gr/