Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Blogger τιμωρείται επειδή η κριτική της αναδεικνύεται ΨΗΛΑ στα αποτελέσματα της Google

Blogger τιμωρείται επειδή η κριτική της αναδεικνύεται στα αποτελέσματα της Google

Γαλλικό δικαστήριο τιμώρησε blogger καθώς δέχτηκε πως η ανάδειξη της αρνητικής κριτικής της από τον αλγόριθμο της Google προκάλεσε ζημία στο εστιατόριο στο οποίo αναφερόταν. Η παραπομπή στο άρθρο της Caroline Doudet με τίτλο "Τι πρέπει να αποφύγετε στο Cap-Ferret: το Il Giardino" εμφανιζόταν στην τέταρτη θέση των αποτελεσμάτων της μηχανής της Google κατά την αναζήτηση για το εστιατόριο.

 «Τιμωρούμαι επειδή εμφανίζομαι ψηλά στα αποτελέσματα, και έχω πολλούς οπαδούς», διαμαρτυρήθηκε η μις Doudet.


Πρόκειται για ένα μικρό εστιατόριο στην περιοχή Aquitaine στην νοτιοδυτική Γαλλία. Όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης, η κριτική της Doudet δεν άξιζε στην επιχείρησή της. Η κριτική αφορούσε στην ομολογουμένως κακή εξυπηρέτηση στα μέσα του Αυγούστου του 2013. Εντούτοις η ιδιοκτήτρια την απέδωσε στην μεγάλη κίνηση των ημερών, και υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζει συνολικά το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται σκληρά επτά ημέρες την εβδομάδα επί 15 χρόνια. «Όμως, το άρθρο της Doudet εμφανιζόταν σταθερά στα αποτελέσματα της Google, συνεχίζοντας να προκαλεί ζημιά στην επιχείρηση», σχολίασε η εστιάτορας.

H νεαρή blogger υπερασπίστηκε εαυτόν στο δικαστήριο λέγοντας πως τιμωρείται επειδή εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Η δικαστής επεσήμανε πως το 3000 άνθρωποι παρακολουθούν το blog της Doudet, Cultur'elle, φανερώνοντας πως εξέλαβε ως μεγάλο τον αριθμό αυτό.

Η δικαστής έκρινε ότι η δεσποινίς Doudet πρέπει να τροποποιήσει μόνο τον τίτλο του άρθρου της, όχι όμως και την κριτική της και να αποζημιώσει με 1.500 ευρώ το Il Giardino, μεταδίδει το BBC. Εντούτοις, τo post έχει πλέον διαγραφεί, ενώ η μις Doudet δηλώνει πως δεν θα αναζητήσει δικαίωση σε άλλο δικαστήριο για να αποφύγει την αγωνιώδη εμπειρία.