Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Τηλεκατευθυνόμενες σφαίρες από την Darpa

Τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές του πραγματοποίησε το πρόγραμμα EXACTO (Extreme Accuracy Tasked Ordnance) της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) του αμερικανικού Πενταγώνου, επιδεικνύοντας καθοδήγηση εν πτήσει σφαιρών .50-caliber.

Σε σχετικό βίντεο επιδεικνύονται οι σφαίρες του EXACTO να πραγματοποιούν ελιγμούς εν πτήσει για να πλήξουν στόχους οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα πλήττονταν, δεδομένου του πού στοχεύει το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή που χρησιμοποιείται.


Τα ειδικά σχεδιασμένα πυρομαχικά και το οπτικό σύστημα καθοδήγησης σε πραγματικό χρόνο του ΕΧACTO βοηθούν την ανίχνευση και καθοδήγηση των σφαιρών προς τον στόχο λαμβάνοντας υπόψιν (και προβαίνοντας σε σχετικές διορθώσεις) παράγοντες όπως ο καιρός, ο άνεμος, η κίνηση του στόχου και άλλα δεδομένα που θα μπορούσαν να μειώσουν το ενδεχόμενο επιτυχημένου πλήγματος.

Για τους ελεύθερους σκοπευτές του στρατού η σκόπευση και προσβολή κινούμενων στόχων υπό δύσκολες συνθήκες (ισχυροί άνεμοι, περιβάλλον πλούσιο σκόνη κ.α.) όπως αυτές που συναντώνται στο Αφγανιστάν αποτελεί μεγάλη πρόκληση με τη σημερινή τεχνολογία.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτούς να είναι σε θέση να πλήξουν τους στόχους τους γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, καθώς κάθε άστοχη βολή αποτελεί με τη σειρά της κίνδυνο για τους ίδιους, καθώς καταδεικνύει την παρουσία τους και πιθανώς τη θέση τους.
Το EXACTO έχει ως στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σκοπευτών και της ασφάλειάς τους επιτρέποντας προσβολή από μεγαλύτερες αποστάσεις και μείωση του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος. Ο απώτερος σκοπός είναι να φέρει μια επανάσταση στην ακρίβεια και την εμβέλεια τυφεκίων, μέσω της ανάπτυξης της πρώτης κατευθυνόμενης σφαίρας μικρού διαμετρήματος.
Το εν λόγω σύστημα συνδυάζει μία ευέλικτη σφαίρα και ένα σύστημα καθοδήγησης σε πραγματικό χρόνο για την επίτευξη πλήγματος, καθώς είναι δυνατή η αλλαγή πορείας του βλήματος εν πτήσει σε περίπτωση που υπάρχουν παράγοντες που αυξάνουν το ενδεχόμενο αστοχίας.
naftemporiki.gr

http://www.apocalypsejohn.com