Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΟΚ,μην τα "προσπερνάμε" και τόσο γρήγορα...ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟ διαθέτει πλέον η ISIL (μετά τα Χημικά όπλα του Ιράκ)...επαρκές για μια "βρώμικη αστική ραδιοβόμβα", σωστά;..το..."εμπεδώσαμε" τώρα;;;

Μείγμα ουρανίου από πανεπιστήμιο


Το Ιράκ αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές έκλεψαν ερευνητικό πυρηνικό υλικό


Το Ιράκ αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές έκλεψαν ερευνητικό πυρηνικό υλικό
Καπνός από τη Μοσούλη στο τέλος Ιουνίου: H ISIS πήρε πυρηνικό υλικό από το πανεπιστήμιο της πόλης 
Ηνωμένα Έθνη

Πυρηνικό υλικό που χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα σε πανεπιστήμιο στο βόρειο Ιράκ έχει περιέλθει στα χέρια των τζιχαντιστών, ανέφερε η Βαγδάτη στον ΟΗΕ με επιστολή της στην οποία ζητεί βοήθεια για να «αποτραπεί η απειλή της χρήσης του από τρομοκράτες στο Ιράκ ή στο εξωτερικό».

Αμερικανικές πηγές υποβαθμίζουν τον κίνδυνο, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) μιλά για «χαμηλού βαθμού» ουράνιο που δεν εγείρει σημαντική απειλή.
Σχεδόν 40 κιλά μείγματος ουρανίου φυλάσσονταν στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης, ανέφερε σε επιστολή που απέστειλε στις 8 Ιουλίου στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη Μοχάμεντ Άλι Αλχακίμ και η οποία περιήλθε χθες στην κατοχή του Ρόιτερς.

Ο Αλχακίμ τονίζει στην επιστολή του ότι αυτό το υλικό «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής».

«Αυτό το πυρηνικό υλικό, παρότι μικρό σε ποσότητα, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε τρομοκρατικές οργανώσεις που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία να το χρησιμοποιήσουν χωριστά ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά για την τρομοκρατική τους δράση» γράφει ο ιρακινός πρεσβευτής προειδοποιώντας ότι μπορεί να μεταφερθεί εκτός Ιράκ.

«Το Ιράκ ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα για αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και ζητεί βοήθεια και την απαραίτητη υποστήριξη για την αποτροπή της απειλής χρήσης του (υλικού) από τρομοκράτες στο Ιράκ ή στο εξωτερικό» έγραψε ο Αλχακίμ.

Την Πέμπτη, η ΙΑΕΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «έχει γνώση της προειδοποίησης του Ιράκ και βρίσκεται σε επαφές για περισσότερες λεπτομέρειες».

«Βάσει των αρχικών πληροφοριών, πιστεύουμε ότι πρόκειται για χαμηλού βαθμού υλικό που δεν εγείρει σημαντικό κίνυδνο ασφάλειας» ανέφερε η εκπρόσωπος της IAEA.

Πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης που γνωρίζει το θέμα είπε ότι το υλικό δεν φαίνεται να είναι εμπλουτισμένο ουράνιο κι επομένως θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλου. Άλλος αμερικανός αξιωματούχος, γνώστης θεμάτων ασφαλείας, είπε ότι δεν γνωρίζει αυτή η εξέλιξη να έχει προκαλέσει ανησυχία στις αμερικανικές αρχές.