Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Ομολογία σοκ από Μ. Βαρβιτσιώτη: «Περιμένουμε πάνω από 100.000 λαθρομετανάστες»! (Δηλαδή, να το πάρουμε απόφαση;Σ' αυτό τον τόπο, στην πάσης φύσεως "Ηγετική Κορυφή" της Πολιτείας υπάρχουν μόνον δειλοί προδότες;Ένστολοι και Δικαστές;Όλοι "φρόνιμοι";Άρα, αφού ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε από τους θεσμικούς, αλλά ούτε και "παραθεσμικά",να ευχόμαστε να αναπτυχθούν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ άλλες, νέες δυνάμεις μέσα από την κοινωνία που θα πάρουν δυναμικά την κατάσταση στα χέρια τους)

ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ
Παραδομένη κυριολεκτικά στη λαίλαπα των λαθρομεταναστών – οι οποίοι επιμελώς, αθόρυβα και βάσει εντολών μετατρέπονται σε «μετανάστες» από ορισμένα ΜΜΕ-  και ανίκανη να προβάλει την παραμικρή αντίσταση είναι πλέον η κυβέρνηση όπως ομολόγησε σήμερα και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και επιβεβαιώνοντας πλήρως προηγούμενο δημοσίευμα του defencenet.gr.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας ουσιαστικά προανήγγειλε την απόβαση στα ελληνικά παράλια τουλάχιστον 100.000 λαθρομεταναστών από την Τουρκία περιγράφοντας το πρόβλημα χωρίς όμως να δίνει καμία απολύτως λύση. Όπως είπε το στέλεχος της κυβέρνησης


«Η κατάσταση στα κέντρα κράτησης είναι στο απροχώρητο. Η ροή είναι αυξημένη και αυτό έχει σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα προσφυγικά ρεύματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο αντίδρασης απέναντι στα γεγονότα.

Οι κάτοικοι, στην αρχή, παραμένουν για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα κοντά στην εστία τους. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να φύγουν διότι ο κίνδυνος συνεχίζει– και αυτό γίνεται κυρίως με τους Σύρους που βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο στην Τουρκία– και όταν δεν έχει τελειώσει η κρίση και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους, τότε αρχίζουν και ψάχνονται για άσυλο σε κάποια χώρα της ΕΕ. Άλλοι τόσοι περίπου βρίσκονται σε Λίβανο και Ιορδανία. Συζητάμε για πάνω από 100.000 ανθρώπους στα παράλια».
Παράλληλα είπε, πάντα περιγράφοντας όπως θα περιέγραφε και ένας ουδέτερος παρατηρητής ότι το τριήμερο, από την Παρασκευή δεχθήκαμε τουλάχιστον 1000 λαθρομετανάστες ένα από τα μεγαλύτερα νούμερα που έχει παρατηρηθεί.
«Οι 200 διασώθηκαν από τη θάλασσα και τους υπόλοιπους τους βρήκαμε, χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. (σ.σ. χωρίς να εντοπιστούν) Είναι κοντά στα 100 παιδιά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παιδιά ήταν και οι διασωθέντες από τα ναυάγια.», είπε ο υπουργός.
Το θέμα βέβαια είναι πως μπορεί η περιγραφή "αφ΄υψηλού" του υπουργού να είναι σωστή ως να συνέτασσε μια έκθεση για ένα διεθνή οργανισμό, χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα οι εκτιμήσεις του όμως για την εξήγηση του φαινομενου - Συρία- είναι λάθος.
Δεν είναι η κρίση στη Συρία που προκαλεί τη λαίλαπα αυτή αλλά το σχέδιο για την εκθεμελίωση της χώρας τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Γιατί αν η κρίση στη Συρία ευθύνεται για το νέο αυτό κύμα τότε το 2006 ποια κρίση ευθυνόταν όταν είχαμε δεχθεί 95.239 λαθρομετανάστες;
Το 2007 ποια κρίση ευθυνόταν όταν είχαμε κατακλυστεί από 112.364 λαθρομετανάστες;
Το 2008 ποια κρίση ευθυνόταν όταν είχαν εισβάλλει στη χώρα 146.337 λαθρομετανάστες;;
Το 2009 ποια κρίση ευθυνόταν όταν είχαν εισβάλλει στη χώρα 126.145 λαθρομετανάστες;
Το 2010  ποια κρίση ευθυνόταν όταν είχαν εισβάλλει στη χώρα 132.524 λαθρομετανάστες;
Και η λίστα συνεχίζεται με 99.368 το 2011 και 70.227 το 2012.
Και όλα αυτά με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης δηλαδή....
Εάν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να βρει αλλά και να επιβάλλει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα τότε οι επιπτώσεις από την ανέλεγκτη είσοδο στη χώρα εκατοντάδων χιλιάδων ισλαμιστών θα είναι καταστροφικές για το μέλλον του τόπου, χωρίς να υπολογίζουμε τη ανεπανόρθωτη ζημιά που έχει ήδη γίνει από τα προηγούμενα χρόνια. 

http://www.defencenet.gr/