Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Έμπολα - Δ. Αφρική:Αυξάνονται τα θύματα.Τους 1.350 έφθασαν ο νεκροί.Πρώτη εκτεταμένη χρήση στρατιωτικού αποκλεισμού πόλεων με χρήση πραγματικών πυρών.

Τους 1.350 έφθασαν ο νεκροί από την επιδημία του Έμπολα
  Γενεύη, Ελβετία
Ο απολογισμός της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική αυξήθηκε στους 1.350 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με 106 νέους θανάτους το διάστημα από την 17η ως την 18η Αυγούστου σε τρεις χώρες.
Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, καταγράφηκαν συνολικά 221 νέα κρούσματα του ιού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε μέσα στις δύο ημέρες αυτές.

Συνολικά 2.473 πιθανά, ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.


Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, τη Μονρόβια, ξέσπασαν ταραχές αφού η κυβέρνηση απέκλεισε και έθεσε σε απομόνωση τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της πόλης, την συνοικία Ουέστ Πόιντ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Front Page Africa, κάτοικοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και στρατιώτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν είναι σαφές αν κάποιος από τους τραυματίες χτυπήθηκε από σφαίρα, αν και ένας φωτοειδησεογράφος του είδε έναν έφηβο με ακρωτηριασμένο το πόδι πάνω από τον αστράγαλο.
Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν επίσης στην αγορά Ουότερσαϊντ, μια από τις μεγαλύτερες στη Μονρόβια, λόγω της εγγύτητάς της στην φτωχογειτονιά των 75.000 κατοίκων.
Η πρόεδρος της χώρας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ διέταξε να αποκλειστούν οι περιοχές αυτές αφού το σαββατοκύριακο πολίτες επιτέθηκαν σε ένα κέντρο απομόνωσης για ασθενείς του Έμπολα και οι 17 εξ αυτών διέφυγαν. Έκτοτε βρέθηκαν και νοσηλεύονται σε άλλο ιατρικό κέντρο, επίσης σε πτέρυγα απομόνωσης.
Η πρόεδρος διέταξε επίσης να τεθεί η πόλη Ντόλο στη βόρεια ακτή της Λιβερίας σε απομόνωση.
Στη Λιβερία, έχουν αναφερθεί 972 κρούσματα Έμπολα και 576 θάνατοι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Ο απολογισμός του Έμπολα στο μεταξύ έφθασε τους πέντε στη Νιγηρία, όπου αναφέρθηκε άλλος ένας θάνατος σύμφωνα με την εφημερίδα Vanguard. Επρόκειτο για έναν γιατρό που είχε παράσχει φροντίδες στον Πάτρικ Σόγερ, έναν Λιβεριανό που πέθανε από Έμπολα στη Νιγηρία μεταφέροντας άθελά του τον ιό στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ονγεμπούτσι Τσούκβου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό