Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Στους 15 οι Θάνατοι των Τραπεζιτών – Διευθύνων Σύμβουλος της Γκόλντμαν Σακς Βρέθηκε Νεκρός (Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ)

Ένα άρθρο της Melissa Melton από το Activist Post 
Άλλο ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος βρέθηκε νεκρό.
Ο Nicholas Valtz, 39 ετών, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι Napeague όπου φέρεται να είχε πάει νωρίτερα εκείνη τη μέρα για σέρφιν με αλεξίπτωτο. Το σώμα του Valtz ήταν ακόμα δεμένο στο αλεξίπτωτο.
Το σέρφιν με αλεξίπτωτο συνδυάζει στοιχεία από την ιστιοσανίδα και το αλεξίπτωτο πλαγιάς που συγκεντρώνουν ταχύτητες μέχρι και 40 μίλια την ώρα. Ο αδελφός του δήλωσε στο Bloomberg ότι o Valtz ήταν ακόμη νέος στο άθλημα.

To Bloomberg ανέφερε ότι «Ως στέλεχος πωλήσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, βοηθούσε στη διαχείριση των παραγγελιών των πελατών και τους προωθούσε προϊόντα και ιδέες διαφορετικών τύπων αξιογράφων. Η σύζυγός του, Sashi Valtz, εργάζεται επίσης στην Goldman Sachs ως επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας πωλήσεων σε τρίτους, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.» [σημ. ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης]
Ενώ η πλειοψηφία των δημοσιευμάτων έχουν καταστήσει σαφές ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό και ότι η αιτία του θανάτου είναι ακόμα άγνωστη, η Daily Mail ήδη κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, 39, βρέθηκε νεκρός μετά από ατύχημα σε σέρφιν με αλεξίπτωτο.»
Το περιστατικό σηματοδοτεί την 15η αναφορά θανάτου ανώτερου υπαλλήλου στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα τους τελευταίους μήνες, καθώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της JP Morgan Julian Knott πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του Alita με ένα κυνηγετικό όπλο πριν το στρέψει στον εαυτό του.
Το Zero Hedge δημοσίευσε την ανακεφαλαίωση των πρόσφατων θανάτων τραπεζιτών μετά από το περιστατικό της 52αχρονης γυναίκας που πήδηξε από τον 14ο όροφο των κεντρικών γραφείων της Γαλλικής τράπεζας που εργαζόταν (Bred-Banque-Populaire) στο Παρίσι τον περασμένο Απρίλιο: 
* Σημείωση: Ο αριθμός δεν είναι στην πραγματικότητα 16, αφού το # 2 της λίστας, ο Karl Slym, δεν ήταν στην πραγματικότητα τραπεζίτης αλλά ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρείας αυτοκινήτων. 
1 – William Broeksmit, 58 ετών, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank AG, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο South Kensington του κεντρικού Λονδίνου στις 26 Ιανουαρίου. Φαίνεται πως αυτοκτόνησε.  * 2 – Karl Slym, 51 ετών, διευθύνων σύμβουλος της Tata Motors, βρέθηκε νεκρός στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Shangri-La στην Μπανγκόκ στις 27 Ιανουαρίου. 3 – Gabriel Magee, 39 ετών, υπαλληλος της JP Morgan, πέθανε μετά από πτώση από την οροφή των ευρωπαϊκών κεντρικών γραφείων της JP Morgan με έδρα στο Λονδίνο, στις 27 Ιανουαρίου. 4 – Mike Dueker, 50 ετών, επικεφαλής οικονομολόγος μίας επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, βρέθηκε νεκρός κοντά στην γέφυρα Tacoma Narrows στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. 5 – Richard Talley, 57 ετών, ιδρυτής της American Title Services στην πόλη Centennial του Κολοράντο, βρέθηκε νεκρός νωρίτερα αυτό το μήνα. Πιστεύεται ότι πυροβόλησε τον εαυτόν του με ένα καρφωτικό πιστόλι. 6 – Tim Dickenson, διευθυντής επικοινωνιών στη Swiss Re AG με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πέθανε επίσης τον περασμένο μήνα. Οι συνθήκες γύρω από το θάνατο του είναι ακόμα άγνωστες. 7 – Ryan Henry Crane, 37 ετών, στέλεχος της JP Morgan, πέθανε σε μια φημολογούμενη αυτοκτονία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Πέρα από μία μικρή ανακοίνωση νεκρολογία στη Στάμφορντ Daily Voice καμία άλλη πληροφορία δεν έχει δημοσιοποιηθεί σχετικά με τον θάνατό του. 8 – Li Junjie, 33 ετών, τραπεζίτης στο Χονγκ Κονγκ, πήδηξε από τα εκεί κεντρικά γραφεία της JP Morgan. 9 – James Stuart Jr, πρώην διευθύνων σύμβουλος της National Bank of Commerce, βρέθηκε νεκρός στο Scottsdale της Αριζόνα το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας δεν ανέφερε την αιτία θανάτου. 10 – Edmund (Eddie) Reilly, 47 ετών, χρηματιστής στην Vertical Group στο Midtown, αυτοκτόνησε πηδώντας μπροστά σε τραίνο της LIRR.. 11 – Kenneth Bellando, 28 ετών, χρηματιστής στην Levy Capital, πρώην αναλυτής τραπεζικών επενδύσεων της JP Morgan, πήδηξε στο θάνατο από τον 6ο όροφο του διαμερίσματός του στο East Side. 12 – Jan Peter Schmittmann, 57 ετών, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ολλανδικής τράπεζας ABN Amro, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του κοντά στο Άμστερνταμ με τη σύζυγό του και την κόρη του. 13 – Li Jianhua, 49 ετών, διευθυντής της Κινεζικής Τραπεζικής Ρυθμιστικής Επιτροπής (Banking Regulatory Commission), πέθανε αιφνιδίως από καρδιακή προσβολή. 14 – Lydia _____ 52 ετών, αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 14ο όροφο της τράπεζας Bred-Banque Populaire στο Παρίσι. 
Στις υπόλοιπες ειδήσεις, ο δισεκατομμυριούχος Jeremy Grantham, συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής μιας εταιρείας που εδρεύει στη Βοστώνη με περιουσιακά στοιχεία 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, δηλώνει πως είναι σίγουρος ότι έρχεται ένα τρομακτικό χρηματιστηρακό κραχ που όμοιό του ο σύγχρονος κόσμος δεν έχει ξαναδεί.
Η Newsmax Money News ανέφερε χθες:
«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να εκπλαγούμε από μια απότομη και επικείμενη κατάρρευση του χρηματιστηρίου,» εξηγεί ο Mark Spitznagel, διαχειριστής αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge funds) και διαβόητα γνωστός για το τεράστιο και εξαιρετικά κερδοφόρο στοίχημα δισεκατομμυρίων δολαρίων του στην κρίση του 2008. «Για του λόγου το αληθές, πρέπει οπωσδήποτε να το περιμένουμε.»
Ο επενδυτής δισεκατομμυρίων δολαρίων Warren Buffett φημολογείται ότι επίσης προετοιμάζεται για μία κατάρρευση. Ο «Δείκτης Warren Buffett,» γνωστός και ως «Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς σε σχέση με το ΑΕΠ» [Total-Market-Cap to GDP Ratio,] εισέρχεται σε κατάσταση «συναγερμού πωλήσεων» και η κατάρρευση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. 
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ ACTIVIST POST
το είδαμε ΕΔΩ
ΣΧΟΛΙΟ Θάνος
Αν και επειδή πρόκειται για ανθρώπους πρέπει να δείχνουμε τουλάχιστον συμπάθεια, οι συγκεκριμένοι ανήκουν στα χειρότερα αποβράσματα της υφηλίου και σίγουρα ευθύνονται σε γενικές γραμμές για πολλούς άλλους θανάτους συνανθρώπων μας....
Εστιν δίκης οφθαλμός...
Το θέμα είναι ότι όπως φαίνεται άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλους τους "'έφαγαν" κι άλλοι έπεσαν θύματα ατυχήματος.... Και όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες.... Περίεργο....

http://koukfamily.blogspot.gr/