Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Οι “βολεμένοι” επαναστάτησαν; Αλλάζουν τη θέση τους με αυτή των 2 εκατομ ανέργων του ιδιωτικού τομέα;Ξέρουν πως είναι στα 50 σου να μένεις χωρίς εργασία;Και να έχεις και κάποιους άλλους εγκληματίες από πάνω σου να σε φορολογούν με τεκμήρια με το έτσι θέλω ακριβώς για να πληρώσουν τους πιο πάνω "βολεμένους"...μαζί με τους εαυτούς τους βεβαίως και τις "Αυλές" τους...αϊ σιχτιρ πια όλοι...αλλά σ' έναν τόπο της απέραντης νύστας όπου ακόμη και το αντάρτικο πόλης είναι για γέλια και για κλάμματα, γιατί να μην κάνουν αυτά που κάνουν όλοι αυτοί;


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον δημόσιο τομέα με τη διαδικασία της απογραφής των υπαλλήλων και της αξιολόγησής τους.


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον δημόσιο τομέα με τη διαδικασία της απογραφής των υπαλλήλων και της αξιολόγησής τους. Δε φτάνει που πάνω από 100 δήμοι και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρνούνται να στείλουν στοιχεία και τους ικετεύει μέχρι και ο υπουργός, αρκεί να ξηλώσει τους δημάρχους και τους υπεύθυνους, τώρα κάνουν αντάρτικο και κυνηγάνε στους διαδρόμους ακόμη και τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Όπως αποκαλύπτεται, σε 10 μεγάλους δήμους της χώρας και σε μία γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού επιχειρείται τώρα να γίνει επανέλεγχος νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή ορισμένου έργου σε αορίστου χρόνου.

Σε αυτούς τους φορείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει συνολικά περίπου 4.700 μονιμοποιήσεις με μετατροπές συμβάσεων.
Κατ' εντολήν του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπό την απειλή επιβολής κυρώσεων για παράβαση καθήκοντος στους αρμοδίους υπηρεσιών που αρνούνται να συνεργαστούν, τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) έχουν ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων για όσους υπαλλήλους μονιμοποιήθηκαν με μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου.
Οι φορείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων είναι: Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Πατρέων και Ρεθύμνου. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει ότι η επιλογή των συγκεκριμένων δήμων έγινε με βάση τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Δεν προσδιορίζει τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν γίνει σε αυτούς τους φορείς. Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 2.700 στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ και τις 2.000 συνολικά στους υπό έλεγχο δήμους.
Τι ζητά ουσιαστικά το κράτος; Να ξέρει ποιοι και πόσοι υπάλληλοι υπάρχουν, πως μπήκαν στη θέση τους, τι λεφτά παίρνουν και φυσικά αν είναι νόμιμοι οι διορισμοί τους. Έστω και τώρα, υπό το βάρος της τρόικας το κομματικό κράτος επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να απολύσει όσους μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά ή επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.
Και τι συμβαίνει πιστεύετε; Δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία, υπηρεσίες κρύβουν τους φακέλους, συνδικαλιστές, κυρίως από την ΠΟΕ – ΟΤΑ του Μπαλασόπουλου απειλούν με ξυλοδαρμό τους επιθεωρητές και γενικά επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Κυρίως στους δήμους Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Πατρέων. Η πλάκα είναι ότι βγαίνουν οι συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και λένε ότι δεν πληρώνονται από το κράτος αλλά από τους δήμους. Είναι για γέλια δηλαδή και για κλάματα λες και δεν ξέρουν όλοι ότι αν σταματήσει το κράτος να χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ θα καταρρεύσουν τα πάντα.
Κι αντί να κάνουν όλοι μια προσπάθεια εξορθολογισμού, αντί να κλείσουν οι εταιρείες – φαντάσματα των δήμων και να πάνε σπίτια τους όσοι μισθοδοτούνται χωρίς να προσφέρουν, οι δυνάμεις της αντίστασης δείχνουν τα δόντια τους. Και ο Μητσοτάκης παρακαλάει την ΚΕΔΕ να βοηθήσουν για να μην παρεμποδίζεται ο έλεγχος. Μα είναι αυτό κράτος; Μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος με τέτοιες πρακτικές;

http://www.antinews.gr