Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Κι όμως δεν είναι μακριά η στιγμή που η φτωχολογιά θα ζεσταίνεται,θα παράγει ενέργεια,θα μαγειρεύει και θα κινείται καίγοντας πλαστικά απόβλητα μισοεπεξεργασμένα.Ιδού η πρώτη οικιακή Μηχανή που μετατρέπει το πλαστικό σε καύσιμα (Αυτά συνέβαιναν το 2011.Σήμερα; Να υποθέσουμε πως κάποιοι "αετονύχηδες" ετοιμάζονται να το ρίξουν στις αγορές βελτιωμένο,φτηνό κι ανεπαρκές;Δηλαδή, θα πάει η διοξίνη σύννεφο;Αν τζάκια και ξυλόσομπες που έκαιγαν ότι νά' ναι προκάλεσαν τόσο φονικά νέφη, τι να περιμένουμε απ' αυτό το "φρούτο";Σενάριο 2ο:Δηλαδή, με νιτρικά λιπάσματα,τις πλαστικές συσκευασίες τους και μια τέτοια μηχανή, ένας έμπειρος πόσο εκρηκτικό ANFO φτιάχνει;)

Μηχανή που μετατρέπει το πλαστικό σε καύσιμαΟι πλαστικές σακούλες υπήρξαν λίγο-πολύ ο εχθρός των περιβαλλοντολόγων από τότε που μπήκαν στη παραγωγή. Δεν είναι αρνητικό μονάχα ότι φτιάχνονται από πετρέλαιο, αλλά και το ότι φράζουν τις χωματερές για εκατοντάδες χρόνια. Σε πολλές πόλεις, κράτη και χώρες έχουν απαγορευτεί οι πλαστικές σακούλες συνολικά, αλλά οι περισσότεροι θα πρέπει να τις ανεχτούν για ένα διάστημα ακόμη.

Σε μια προσπάθεια να μπορέσει να κάνει κάτι με τα εκατομμύρια από πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, ο Ιάπωνας εφευρέτης Akinori Ito έχει δημιουργήσει μια μηχανή που μπορεί να μετατρέψει τις πλαστικές σακούλες των καυσίμων σε αρνητική διαδικασία άνθρακα.

Το μηχάνημα θερμαίνει το πλαστικό και παγιδεύει τους ατμούς σε ένα σύστημα σωλήνων, όπου οι ατμοί ψύχονται και συμπυκνώνονται σε αργό πετρέλαιο.

Το αργό πετρέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γεννήτριες και μάλιστα σε ορισμένες σόμπες, αλλά με ένα ακόμα βήμα τελειοποίησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βενζίνη.

Το πολύ αποδοτικό μηχάνημα μπορεί να επεξεργαστεί δύο κιλά πλαστικό (συμπεριλαμβανομένων των πολυαιθυλένιο, πολυστυρένιο και πολυπροπυλένιο) σε ένα τέταρτο γαλονιού του πετρελαίου με τη χρήση μόνο ενός κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.


Το μηχάνημα προορίζεται για τα νοικοκυριά αλλα κοστίζει 10000 δολλάρια και είναι για την ώρα πάρα πολύ ακριβό. Ο Ito ελπίζει ότι το κόστος της μηχανής θα μειωθεί όσο αυξάνεται η παραγωγή. 
http://www.ecotimes.gr