Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΟΗΕ:Το 2013 σημειώθηκε ρεκόρ δολοφονιών εργαζομένων σε υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας (155).Επίσης, 171 τραυματίες και 134 απαχθέντες.Όλοι σε Ισλαμικές ζώνες.Άϊντε συνεχίστε να βοηθάτε αυτά τα κτηνώδη ανθρωποειδή.Ιδού ο ισλαμικός (πολυ)πολιτισμός που υπερασπίζονται κάποιοι άφρονες εγχώριοι υποστηρικτές τους.Ποιός είπε ότι ο "Βαρβαρισμός" εξέλειπε;

Έκθεση της Aid Worker Security

Ρεκόρ δολοφονιών εργαζομένων σε υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας

Νέα Υόρκη


Εκατόν πενήντα πέντε εργαζόμενοι στις διεθνείς υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2013, καθώς οι επιθέσεις παγκοσμίως σε εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια αυξήθηκαν κατά 66% σε σχέση με αυτές του 2012, σύμφωνα με σχετική έκθεση.


Η έκθεση της Aid Worker Security, που δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου για να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, καταγράφει αριθμό ρεκόρ 251 επιθέσεων, οι οποίες έπληξαν 460 εργαζόμενους στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας.


Τα αποτελέσματα της έκθεσης έδειξαν ότι εκτός των νεκρών άλλοι 171 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και 134 απήχθησαν εντός του 2013.Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να βοηθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

«Ωστόσο, πολύ συχνά η ασφάλειά τους μπαίνει σε κίνδυνο με τον πιο κατάπτυστο τρόπο με απειλές, με επιθέσεις και με παράνομες πολεμικές μεθόδους» είπε ο Ελίασον σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη. «Δυστυχώς, η τάση αυτή επιδεινώνεται αντί να βελτιωθεί» συμπλήρωσε.
Η κλιμακούμενη κρίση στη Συρία και το Νότιο Σουδάν αναφέρονται ως οι κύριοι λόγοι για τη δραματική αύξηση των επιθέσεων, παρ' ότι το Αφγανιστάν παραμένει η πιο επικίνδυνη περιοχή για τους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς 81 από αυτούς σκοτώθηκαν εκεί πέρυσι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από τις 13 Αυγούστου του 2014 άλλοι 79 εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια έχουν σκοτωθεί σε διάφορες αποστολές καθώς εντάθηκε η βία στη Λωρίδα της Γάζας και στο Νότιο Σουδάν.
Η Τρίτη είχε οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τα Ηνωμένα Έθνη προς τιμήν των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης το 2003 στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ