Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

250 Σύρους στρατιώτες εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές (αναρωτιέται κανείς:αφού ξέρουν τι μαρτυρικός θάνατος τους περιμένει - συνήθως αποκεφαλισμός (ταυτόχρονα χάριν "εκπαίδευσης νέων" και συνετισμού/παραδειγματισμού εχθρών) - γιατί δεν πολεμάνε μέχρις εσχάτων να κρατήσουν τις θέσεις τους;Να τους δώσουμε το παράδειγμα του Λοχία Ίτσιου;38.000 σφαίρες κι ένα πολυβόλο (δείτε το link στο κείμενο και κάντε τη σύγκριση.Δειλοί λοιπόν ή ανόητοι αυτοί που παραδίδονται σ' έναν τέτοιον εχθρό;)(σχετικό:

Ο ήρωας λοχίας Ίτσιος και τα 38.000 «ΟΧΙ» στη Γερμανία )

 Την Τετάρτη 27/08/14, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 250 Σύρους στρατιώτες τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει όταν κατέλαβαν μια βάση της πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ράκα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο YouTube.


Ένας μαχητής του ΙΚ επιβεβαίωσε ότι το βίντεο είναι αυθεντικό.
Στο βίντεο διακρίνονται δεκάδες άνδρες, ξαπλωμένοι μπρούμυτα, που φορούν μόνο το εσώρουχό τους. Τα σώματά τους είναι απλωμένα σε μια γραμμή μήκους πολλών δεκάδων μέτρων. Σε μικρή απόσταση υπάρχει και ένας σωρός από πτώματα.

«Οι 250 Σαμπίχα που αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα εκτελέστηκαν» γράφει ο υπότιτλος που συνοδεύει το βίντεο.

«Σαμπίχα» αποκαλούν οι ισλαμιστές μαχητές και τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω του διαδικτύου, ένας μαχητής του ΙΚ στη Ράκα είπε: «Ναι, τους εκτελέσαμε όλους».
Λίγο νωρίτερα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είχε ανακοινώσει ότι εκτελέστηκαν «περισσότεροι από 160 στρατιώτες σε τρεις διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Ράκα», στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ορισμένοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάληψης της Βάσης 17 στα τέλη Ιουλίου, άλλοι κατά την επιχείρηση κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα την Κυριακή και ορισμένοι ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο και να κατευθυνθούν στην κοινότητα Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που ελέγχεται από το συριακό στρατό.

http://www.defencenet.gr/