Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Εμπολα: Ψάχνουν για έλεγχο 30.000 άτομα σε Βρετανία και Δ. Αφρική που ήρθαν σ' επαφή άμεσα ή έμμεσα με τον νεκρό Αμερικανό υπάλληλο.Δηλαδή, για όλους τους υπόλοιπους πόσα εκατομμύρια είναι οι ύποπτοι δυνητικοί φορείς ανά τον κόσμο;

Τριάντα χιλιάδες άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον Αμερικανό διπλωμάτη που έχασε τη ζωή του από τον ιό Έμπολα στη Νιγηρία προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές στη δυτική Αφρική και τη Βρετανία προκειμένου να φρενάρουν τον κίνδυνο μετάδοσης της θανατηφόρας ασθένειας.

O άτυχος Αμερικανός, Πάτρικ Σόγιερ που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών της Λιβερίας, ταξίδεψε στη Νιγηρία με δύο πτήσεις - η μία εκ των οποίων ήταν διεθνής πτήση της British Airways - εκθέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες. Το γεγονός ότι ταξίδευε αεροπορικώς ενώ είχε νοσήσει -έκανε εμετούς και είχε διάρροια στη διάρκεια των πτήσεων- κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές οι οποίες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σ΄ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον Σόγιερ.


Την ώρα που στη Δυτική Αφρική η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με την Σιέρα Λεόνα να κλείνει τα σύνορα και τη Λιβερία να βάζει λουκέτα στα σχολεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εμφανίζεται σήμερα καθησυχαστικός σε ότι αφορά τη μετάδοση της νόσου μέσω των αεροπορικών ταξιδιών. Ο ΠΟΥ διευκρίνισε πως δεν συνιστά ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή κλείσιμο συνόρων εξαιτίας της επιδημίας του ιού του Έμπολα- αν και χτες είχε ανακοινώσει πως πρόκειται για τη χειρότερη επιδημία του ιού στην Ιστορία- την ώρα που η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) επεσήμανε πως ο κίνδυνος για τους άλλους επιβάτες, σε περίπτωση που θα συνταξίδευαν με κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό, θα ήταν μικρός.
Εν μέσω τουριστικής περιόδου, η ΙΑΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση ύστερα από αρκετές ημέρες διαβουλεύσεων με τον ΠΟΥ και με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) --την υπηρεσία του ΟΗΕ που φροντίζει για την εφαρμογή των διεθνών κανονισμών στις αερομεταφορές--ύστερα από τον θάνατο του Αμερικανού ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα αφού ταξίδεψε από την Λιβερία στη Νιγηρία με ενδιάμεσο σταθμό την Λομέ, πρωτεύουσα του Τόγκο.
Η Σιέρα Λεόνε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ώστε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιδημία του ιού Έμπολα και θα επιστρατεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας για να εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας στις εστίες του θανατηφόρου ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας Ερνεστ Μπάι Κορόμα. Ανάλογα μέτρα έλαβε χθες και η γειτονική Λιβερία.
Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας, ενώ έθεσε σε υποχρεωτική άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των μέτρων που προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι.
Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι η επιδημία του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής-Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία-έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί ποτέ και μέχρι στιγμής ευθύνεται για 672 θανάτους.
Ο ιός Έμπολα, που προκαλεί ακατάσχετες αιμορραγίες, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 90% μεταδίδεται μέσω επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων.

http://www.defencenet.gr/ 

 σχετικό:

False Flag σημαίνει: «πλησιάζεις το θύμα σου ύπουλα, με ψεύτικη σημαία, προκειμένου να το εξαπατήσεις, να το παραπλανήσεις...να το αιφνιδιάσεις...να του κόψεις το λαιμό στον ύπνο του...και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένει, του επιτίθεσαι και τον ξεσκίζεις»...τι να θυμίζουν άραγε αυτά;