«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Αζέρικο αγωγό και φυσικό αέριο θέλατε,ε;Ιδού λοιπόν οι (τουρκόφωνοι) Αζέροι στην 4η Σύνοδο Τουρκόφωνων Κρατών πως "στήριξαν τους Τουρκοκύπριους".Ξαναρωτάμε λοιπόν:σε ενδεχόμενο πόλεμο Ελλαδας - Τουρκίας τι στάση θα κρατήσει το (τουρκόφωνο) Αζερμπαϊτζάν;(Και γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έδωσαν ΚΑΜΙΑ σημασία σ'αυτήν την Σύνοδο του Ιουνίου '14;)

4η Σύνοδος Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών: Λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα των «δυο λαών» για το ΚυπριακόΛύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα των «δυο λαών» υποστηρίζει σε κοινή διακήρυξή της, η 4η Σύνοδος Συνεργασίας των Τουρκόφωνων κρατών, που συνέρχεται στην Τουρκία.

Παράλληλα, στηρίζοντας τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και υπενθυμίζοντας ότι βασίζεται στο ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου, προχώρησε ένα ακόμη βήμα:

Η κοινή διακήρυξη εξέφρασε την αλληλεγγύη των τουρκόφωνων κρατών στον Τουρκο"κυπριακό" «λαό», «έναν ίσο συνιστών εταίρο στην Κύπρο, στις προσδοκίες του για ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον».

Στη σύνοδο αυτή, που φιλοξενεί ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ, συμμετείχαν οι ομόλογοί του, του Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργισίας.

Στο μακροσκελές κοινό ανακοινωθέν, το Κυπριακό αναφέρεται σε μια παράγραφο, η οποία ναι μεν είναι προσεκτικά διατυπωμένη, ωστόσο παραπέμπει σε φρασεολογία και θέσεις της Άγκυρας («λαός», «συνιστών εταίρος», «πολιτική ισότητα» χωρίς την ουρά που συνήθως συνοδεύεται και αναφέρεται στα ψηφίσματα).
ΣΧΟΛΙΟ/ερώτημα Γ.ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Θα μας εξηγήσουν μήπως οι εθελόδουλοι/φιλότουρκοι κυβερνήτες μας τι σημαίνει ο όρος "αλληλεγγύη των τουρκόφωνων κρατών στους τουρκοκύπριους";