Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Εκτίναξη του αριθμού των λαθρομεταναστών μέσω του Αιγαίου (Μα πόσο άχρηστοι στρατηγικά πρέπει να ήταν τόσοι και τόσοι σουλτάνοι και στρατηγοί του Ισλάμ επί αιώνες!Προκάλεσαν τόση καταστροφή και στο Βορρά και σ' αυτούς ενώ ήταν τόσο απλή η κατάκτηση του Βορρά!Πως τό' πε ο Οζάλ;"Δε χρειάζεται πόλεμος με τους απέναντι για να τους κατακτήσουμε.Αρκεί να τους στείλουμε καμιά εικοσαριά εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες".Αλλά και που λέγονται αυτά ξανά και ξανά αλλάζει τίποτα;Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός "παράγοντα της Πολιτείας".Ούτε Πολιτικού,ούτε Δικαστικού,Ούτε Στρατιωτικού,ούτε Αρχών Ασφαλείας,ούτε Εκκλησίας,ούτε ΚΑΝΕΝΟΣ.Μόνος του ότι κάνει ο "ανυπότακτος Πολίτης/Πατριώτης".Εντελώς μόνος.Αυτός και το "ντουφέκι" του.Κι άλλοι 5-6 τρελλοί γενναίοι.Χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.Όπως κάποτε ο γερο-Κολοκοτρώνης.Να πάψουν να περιμένουν τον "Φωτισμένο Ηγέτη με Παντελόνια" που δεν λέει ποτέ να έρθει...)

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και θα επιταχυνθεί η διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά και ανησυχητικά. Οι παρανόμως εισελθόντες από τα θαλάσσια σύνορα, μέσω της Τουρκίας, εκτινάχθηκαν κατά 138,82% το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013, ενώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 η αύξηση ξεπέρασε το 170%.
Δηλαδή οι λαθρομετανάστες έρχονται κατά κύματα στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου αφού δεν μπορούν να περάσουν πλέον από τον Έβρο.

Κι όλα αυτά ενώ κάποιοι περιμένουν νέο κύμα εισροής μεταναστών από τη Μέση Ανατολή μετά τα δραματικά γεγονότα στην Παλαιστίνη αλλά και τις ευρύτερες εξελίξεις με τους φόβους εμπλοκής και Ιρανών στη διαμάχη για τη Γάζα.


Αν όλα αυτά δεν κάνουν την κυβέρνηση πρωτίστως και την Ευρώπη βεβαίως να ανησυχούν τότε όλοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Και καλά, οι Ευρωπαίοι βολεύονται που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα που δεν έχει πλέον που να βάλει τους μετανάστες. Όταν σκάσει η βόμβα, όμως, νομίζουν ότι θα γλιτώσουν και οι Βορειοευρωπαίοι; Νομίζουν ότι θα είναι μόνο της Ιταλίας και της Ελλάδας το πρόβλημα;

Βεβαίως η βασική λύση για τη διακοπή του κύματος μετανάστευσης είναι να υπάρξει ηρεμία στις περιοχές από τις οποίες δημιουργούνται τα κύματα προσφύγων. Βεβαίως και είναι γεωπολιτικά τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Αν όμως δεν ενισχυθούν οι χώρες του Νότου και κυρίως η Ελλάδα με πόρους και υλικοτεχνική υποδομή τότε δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα. Η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και θα επιταχυνθεί η διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Και ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία τώρα να δοθεί το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης στον Έλληνα Επίτροπο, δηλαδή στον Δ. Αβραμόπουλο.
Για όσους το ξεχνούν: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε.», κάποτε πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν και οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και του Βερολίνου που βλέπουν μετανάστη μόνο όταν έρχεται να τους καθαρίσει το σπίτι.

http://www.antinews.gr/