Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Όχι, δεν έφτανε ο Έμπολα...ΛΔ Κονγκό: 70 νεκροί από αιμορραγική γαστρεντερίτιδα...στην ίδια περιοχή που "γέννησε τον Έμπολα το '76"...άντε, φέρτε το κι αυτό εδώ...

Διαψεύδοντας ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στον ιό Έμπολα

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι απεβίωσαν στο βόρειο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από ένα ξέσπασμα αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), διαψεύδοντας ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στον ιό Έμπολα.
Σύμφωνα με αναφορά του ΠΟΥ με σημερινή ημερομηνία η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters, 592 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό της αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, εκ των οποίων οι 70 απεβίωσαν.


 Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου ενός ιατρού.


«Δεν πρόκειται για (κρούσματα) Έμπολα», ανέφερε εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Reuters.

Ένας ιερέας στην περιοχή ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι η ασθένεια έχει πλήξει πολλά χωριά στην περιοχή του και ότι ο απολογισμός των νεκρών ξεπερνά ήδη τους 100.
Η Κινσάσα έστειλε μια ομάδα ειδικών υπό τον υπουργό Υγείας Φελίξ Καμπάνγκε Νούμπι στην επαρχία Εκουατέρ, έπειτα από τα δημοσιεύματα για δεκάδες θανάτους.

Το ξέσπασμα της ασθένειας άρχισε στην ίδια απομακρυσμένη επαρχία —μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτεται από ζούγκλα— όπου είχε καταγραφεί και το πρώτο κρούσμα του Έμπολα εν έτει 1976. Το γεγονός αυτό τροφοδότησε τους φόβους ότι πρόκειται για ξέσπασμα της ίδια ασθένειας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.350 ανθρώπους στη δυτική Αφρική.
Τα συμπτώματα των δύο ασθενειών είναι παρόμοια· περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και εσωτερική αιμορραγία. Ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας του ιού της αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας είναι πολύ χαμηλότερο από ότι αυτό της τρέχουσας επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική (12% έναντι σχεδόν 60%).

Ο ΠΟΥ, ο οποίος είχε στείλει απεσταλμένους χθες μαζί με τους Κονγκολέζους ειδικούς στην περιοχή, ανέφεραν ότι τέσσερα δείγματα θα μεταφερθούν από την πόλη Μποεντέ στην Κινσάσα για να υποβληθούν σε συμπληρωματικές εξετάσεις.

Μια ομάδα γιατρών έστειλε επίσης στην επαρχία Εκουατέρ και η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).


http://www.e-saloniki.gr