Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ Ο ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ, ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (κοίτα να δεις που εκείνη η "εκπαίδευση κατά των ΖΟΜΠΙ" του Αμερικανικού Στρατού μάλλον θα βρει γρήγορη εφαρμογή)...Σε περίπτωση που η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα, που έχει ποτέ καταγραφεί, φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ομοσπονδιακός νόμος επιτρέπει «τη σύλληψη και την εξέταση οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχει εύλογη υποψία ότι έχει μολυνθεί με μεταδοτική ασθένεια». Οι πολίτες αυτοί «επιτρέπεται να κρατούνται για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται και με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί αναγκαίο».
Με άλλα λόγια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη την εξουσία να «μαντρώσει» τους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους, να τους στοιβάξει στα κρατητήρια και να τους κρατήσει εκεί για όσο χρονικό
διάστημα θεωρεί ότι είναι «αναγκαίο».


Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την εξουσία «να διαχωρίσει και να περιορίσει την κίνηση υγιών πολιτών που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε μια μεταδοτική ασθένεια, ώστε να διαπιστώσει εάν θα νοσήσουν».

Εν ολίγοις, σε περίπτωση μείζονος επιδημίας η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την εξουσία να επιβάλλει σχεδόν οποιοδήποτε μέτρο θέλει στους πολίτες.
Σε περίπτωση που ο Έμπολα φτάσει όντως στην Αμερική και αρχίσει να εξαπλώνεται, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) θα είναι να εκδώσει οδηγία «απομόνωσης ή καραντίνας».
Η «απομόνωση» δεν θα είναι εθελοντική. Η κυβέρνηση θα αρχίσει να κυνηγάει οποιονδήποτε πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί με μεταδοτική ασθένεια και θα τον κλείσει σε εγκαταστάσεις όπου κρατούνται άλλοι ασθενείς. Δεν θα έχει καμία σημασία αν κάποιος θεωρεί ότι είναι 100% υγιής. Αν η κυβέρνηση θέλει να τον απομονώσει, ο πολίτης δεν θα έχει κανένα δικαίωμα αντίδρασης.
Και φυσικά εφόσον κάποιος βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλους ασθενείς του Έμπολα, τότε θα έχει «πολύ καλές πιθανότητες» να κολλήσει την ασθένεια και να πεθάνει ούτως ή άλλως.
Η σημερινή επιδημία του Έμπολα έχει ένα ποσοστό θνησιμότητας 55%, ενώ οι «ειδικοί» λένε ότι το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να φτάσει το 90%.
Επιπλέον, το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού δεν μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη επιδημία του ιού στο παρελθόν. Διαφέρει κατά πολύ, από πολλές απόψεις.
Αλλά αντί να προσπαθούν να περιορίσουν τις περιοχές που έχουν ήδη εκδηλωθεί κρούσματα, οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές πρόκειται να ξεκινήσουν την αποστολή ασθενών του Έμπολα σε άλλα μέρη του πλανήτη. Για παράδειγμα, ένα γερμανικό νοσοκομείο έχει ήδη συμφωνήσει να αρχίσει να δέχεται περιστατικά…
Οι ομοσπονδιακές αρχές φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ξέσπασμα εδώ και αρκετό διάστημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, «βιολογικά συστήματα διάγνωσης» διανεμήθηκαν τον Απρίλιο σε μονάδες της Εθνοφρουράς και στις 50 πολιτείες.
Όλοι ελπίζουν ότι η επιδημία θα ξεθυμάνει και κανείς δεν θα μιλάει για τον Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους.
Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν μια μεγάλη παγκόσμια πανδημία ξεσπάσει, τότε εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να πεθάνουν.
Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα γίνει στην Αμερική αν επιβληθεί αναγκαστική καραντίνα και πολίτες αρχίσουν να «εκτοπίζονται» σε «στρατόπεδα περιορισμού του Έμπολα».
Στην πραγματικότητα, αν ο ιός Έμπολα αρχίσει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, τότε δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα ζητήσουν από μόνοι τους την επιβολή τέτοιων μέτρων.
Για παράδειγμα, ένα μέλος του Κογκρέσου πρότεινε ήδη οι πολίτες της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε (καθώς και κάθε ξένος που επισκέφθηκε πρόσφατα τα κράτη αυτά) να μην επιτρέπεται να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες …
ΠΗΓΗ