Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Η Ισπανία υποπτεύεται ότι το Μαρόκο άφησε να περάσουν αθρόα σκάφη μεταναστών...Χα...καλώστα μας...τι έγινε;Ανησύχησε το Μαρόκο από τα περί Έμπολα και είπε να τους "ξεφορτωθεί" απ' το έδαφός του ταχέως;Φυσικά, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν κι από Τουρκία μεριά...Με τη διαφορά, ότι οι Τούρκοι έχουν διαρκώς ξέφραγα τα σύνορά τους προς Ελλάδα μεριά...περαστικά μας...

Κατακόρυφη αύξηση για δύο ημέρες

Η Ισπανία υποπτεύεται ότι το Μαρόκο άφησε να περάσουν αθρόα σκάφη μεταναστών
Η πόλη της Ταρίφα πιάστηκε τόσο απροετοίμαστη, που χρειάστηκε να μετατρέψει σε χώρους φιλοξενίας δύο γήπεδα  
Ταρίφα, Ισπανία

Η Μαδρίτη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να άφησαν, εσκεμμένα ή όχι, οι μαροκινές αρχές δεκάδες σκάφη μεταναστών να περάσουν τα ύδατα και να φτάσουν στην ηπειρωτική Ισπανία. Σε διάστημα δύο ημερών, ο αριθμός των μεταναστών που εντόπισαν οι ισπανικές αρχές έφτασε τους 920 -πολλαπλάσιος όσων είχαν φτάσει μέχρι τότε από την αρχή του χρόνου.


Ο αριθμός των μεταναστών που πέρασαν τα ύδατα προς την Ταρίφα της νότιας Ισπανίας ξεπέρασε απότομα τους 1.000 σε δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα: Συγκριτικά, από την αρχή του χρόνου και μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν εντοπιστεί 348 άτομα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η εισροή σκαφών μειώθηκε ξανά απότομα: Αρχικά, εντοπίστηκαν μόνο μερικά σκάφη, ενώ το επόμενο διήμερο δεν υπήρχε ούτε ένα φουσκωτό στον ορίζοντα.

Το πλήθος ήταν τέτοιο που η Ταρίφα πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη, και χρειάστηκε να μετατρέψει δύο γήπεδα σε χώρους φιλοξενίας. Αναλυτές στις ισπανικές εφημερίδες σημειώνουν τέτοιες απότομες αυξομειώσεις σπάνια οφείλονται σε συμπτώσεις ή ατυχήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκου, Μοχάμεντ Χασάντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραλείψεων. «Μπορεί να υπήρξαν δυσλειτουργίες, και θα διορθωνούν πολύ γρήγορα» είπε ο Χασάντ.

Το περιστατικό έχει δείξει τη σημασία που έχει η στάση του Ραμπάτ και η «συνεργασία» με τη Μαδρίτη σε σχέση με την άφιξη μεταναστών από χώρες της Αφρικής που επιδιώκουν να φτάνουν στο όνειρο της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συγκυρία επιδείνωσε την κάλυψη που είχε η υπόθεση στις ισπανικές εφημερίδες.

Ο φόβος για τον ιό Έμπολα -και μάλιστα ενώ ένας Ισπανός ιεραπόστολος που είχε μεταφερθεί στη Μαδρίτη εξέπνευσε- επηρέασε το πώς έγινε αντιληπτή η υπόθεση, έστω κι αν αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού επισήμαναν πως, καθώς οι μετανάστες πρέπει να είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν το ταξίδι, ο κίνδυνος ήταν μηδαμινός.
Newsroom ΔΟΛ