Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Με ελονοσία ή Έμπολα τελικά οι Έλληνες ασθενείς από Νιγηρία;


Σύμφωνα με πληροφορίες δυο Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας από τη Νιγηρία εμφάνισαν συμπτώματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα που έχει εξελιχθεί σε επιδημία στις χώρες της Αφρικής. 


Αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας μας που διαθέτουν ειδικό θάλαμο νοσηλείας για τέτοια κρούσματα. Ειδικότερα ο ένας μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο άλλος στο «Σωτηρία».Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και οι δυο υποβλήθηκαν σε εξετάξεις και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ελονοσία και όχι Έμπολα.

Ωστόσο οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα.

ΠΗΓΗ

http://elladanea.gr/