Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Μιά ζωή μέ πάθος ἤ μία παθητική ζωή;Όλοι μας λαχταράμε να ζήσουμε μιά ζωή γεμάτη πάθος και κεραυνοβόλες στιγμές, να αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από αυτό αλλά…… μόνο από απόσταση και σε μικρές δόσεις.
Οι περισσότεροι καθώς αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για μιά παθιασμένη ζωή, έχουμε να σκουπήσουμε τις συναχωμένες μύτες μας, να βγάλουμε βόλτα το σκύλο, να πάμε στον οδοντογιατρό, να μαγειρέψουμε για αύριο……… 
Να πως φεύγουν οι ημέρες μας, κυλούν σαν αίμα από μια πληγή, και η ζωή φεύγει, χωρίς τρομπέτες και τυμπανοκρουσίες αλλά με γρίνιες και μουρμούρες επειδή δεν καταφέρνουμε να βρούμε την αέναη παρουσία του μέσα στην καθημερινότητα μας.
Το πάθος μοιάζει με κάτι άγριο πολλές φορές φαίνεται χαοτικό, απροσδόκητο και υπερβολικό που σε κάνει να μην μπορείς παρά να υποκείπτεις στα συναισθήματα σου, να απολαμβάνεις τις επιθυμίες σου, να κλαις κάτω από το φεγγάρι και να ζεις στο έπακρο την κάθε στιγμή.
Το πάθος είναι ένα ιερό μυστήριο, που φωτίζει και μεταμορφώνει τις στιγμές σε έκσταση και η ουσία του δεν βρίσκεται μόνο σε σπαρακτικά κλισσέ, αλλά βρίσκεται σε ότι είναι αυθεντικό, βαθύ, διακριτικό και ανεπαίσθητο.
Είναι ένα κανάλι που κάνει το πνεύμα πιό φλύαρο, το νου πιό παρατηρητικό, τις ώρες του πρωϊνού πιό γλυκές, και τη ζωή περισσότερο σπινθηροβόλα. Χρειάζεται να αποδεχτούμε το γεγονός ότι μέσα μας καίει μια φλόγα που είναι ιερή μέρος της αλήθειας με την οποία έχουμε πλαστεί. Και μια φράση που την δανείζομαι από ένα άλλο μου άρθρο για το πάθος, κάθε ημέρα έχουμε πολλές ευκαιρίες να διαλέξουμε να ζήσουμε μιά ζωή γεμάτη πάθος ή μια παθητική ζωή.
Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία
 


http://upogia-taxi.blogspot.gr/