Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Στα θέματα "ασφάλειας" η κοινωνία ήταν πάντα έρμαιο των ηλιθίων.πχ όσων πιστεύουν πως αυτό που συνέβη στο γείτονα δεν θα συμβεί σ' αυτόν.Πάρε λοιπόν μια ιδέα ΗΛΙΘΙΕ ανθρωπάκο για το "πως είναι" να εισβάλλουν στο χώρο σου όπου κοιμάται η οικογένειά σου κι εσύ ο ΕΞΥΠΝΟΣ απλά δεν μπορείς να κάνεις ΠΙΑ τίποτα...Μόλις τελειώσεις την ανάγνωση, σκέψου να σου συμβεί απόψε.Στη γυναίκα σου, στα παιδιά σου...και μετά σκέψου:αν ξυπνούσες την "κρίσιμη ώρα" και είχες όπλο γεμάτο κάτω από το μαξιλάρι,θα του άξιζε να του ρίξεις στο κεφάλι, ναι ή όχι;

Θα... τους μείνουν αξέχαστες οι διακοπές στα Χανιά - Πώς η χαρά τους μετατράπηκε σε εφιάλτη

Σε εφιάλτη δίχως τέλος μετατράπηκαν οι διακοπές για ένα ζευγάρι με τα δύο ανηλικα παδιά τους στη Κρήτη, που έπεσαν θύματα, όπως καταγγέλουν, καλοσχεδιασμένης κλοπής από άγνωστο άτομο, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αναισθητικό σπρέι προκειμένου ανενόχλητος να αρπάξει τη λεία του.


Η οικογένεια ήρθε την Δευτέρα για διακοπές στο Καλαμάκι Χανίων και έμεινε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το ζευγάρι όπως αφηγήθηκε στο Flashnews.gr και κατήγγειλε στην αστυνομία, την Πέμπη το πρωί ξύπνησε, αργότερα από ότι συνήθιζε, με έντονη δυσφορία, ζαλάδα και απώλεια μνήμης.

Η γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι του δωματίου να πάρει αέρα, προσπαθώντας να ανακουφίσει την απροσδιόριστη δυσάρεστη αίσθηση που είχε.

Εκεί είδε την τσάντα της πεταμένη και τότε άρχισε να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Επέστρεψε στο δωμάτιο και διαπίστωσε ότι έλειπαν περίπου 1200 ευρώ καθώς και ένα πολύ ακριβό κινητό.

Το ζευγάρι αφού πήγε στο δωμάτιο που έμεναν τα ανήλικα παιδιά και είδε ότι ήταν καλά, κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.

Αστυνομική δύναμη έσπευσε άμεσα στο ξενοδοχείο για να καταγράψει τι είχε συμβεί, ενώ αργότερα, στο δωμάτιο έφτασε και υπάλληλος της σήμανσης, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, ωστόσο ανιχνεύθηκαν σημάδια παραβίασης.

Από εκείνη την ημέρα οι διακοπές μετατράπηκαν σε εφιάλτη για το ζευγάρι, που έχασε όλα του τα χρήματα και δεν μπόρεσε να χαρεί το υπόλοιπο της διαμονής του στη Κρήτη.

Το χειρότερο όμως είναι, όπως ανέφερε στο Flashnews.gr η γυναίκα, ότι από εκείνη την ημέρα και έπειτα δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν λόγω της ταραχής, του φόβου και του αισθήματος ότι κάποιος άγνωστος τους έκανε τέτοιο κακό ενώ κοιμόντουσαν.

Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν την υπόθεση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει καταγραφεί άλλο παρόμοιο περιστατικό την ίδια ημέρα στην περιοχή.

Οι διαρρήξεις και οι κλοπές όμως σε τουριστικές περιοχές  είναι γενικά μια πραγματικότητα και απασχολούν κάθε καλοκαίρι τις αστυνομικές αρχές που συνήθως εντείνουν τις περιπολίες προκειμένου να περιορίσουν τέτοιου είδους φαινομενα.

Δυστυχώς, τα περιστατικά αυτά πλήττουν την εικόνα του νησιού στους επισκέπτες που έρχονται να περάσουν όμορφες στιγμές και φεύγουν απογοητευμένοι, μεταφέροντας στον τόπο τους τη δυσάρεστη εμπειρία τους.

Flashnews.gr

http://flashnews.gr/