Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Ένοπλη οργάνωση απειλεί με δολοφονίες πολιτικούς

«Τελευταία Προειδοποίηση. Όλοι έχετε οικογένεια» είναι ο τίτλος της επιστολής της πρωτοεμφανιζόμενης ένοπλης οργάνωσης «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης» που δραστηριοποιείται στην Κύπρο
Με την συγκεκριμένη επιστολή προειδοποιεί τους βουλευτές πως σε περίπτωση που υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις δε θα διστάσουν να προβούν σε δολοφονίες! Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες και δολοφόνοι αλλά, αν χρειαστεί, θα γίνουμε για να υπερασπιστούμε τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας μέχρις εσχάτων... Ποτέ δεν θα πληρώσουμε εμείς για τα δικά σας λάθη και το φαγοπότι των τραπεζιτών.» Συνεχίζοντας, η Ένοπλη Ομάδα υπογραμμίζει ότι: «Κάθε βουλευτής, πολιτικός ή τραπεζίτης, όπου και να πάει, θα πρέπει να συνοδεύεται με ολόκληρο στρατό 24 ώρες το 24ωρο, θα χάσουν τον ύπνο τους. Μια ολόκληρη ζωή θα φοβούνται γιατί θα έχουν τη ρετσινιά του προδότη. Δεν θα ξέρουν πού θα κρυφτούν...» Έντονη ανησυχία επικρατεί στα κόμματα από τη στιγμή που έφτασε στα γραφεία τους η συγκεκριμένη επιστολή. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί τουλάχιστον επισήμως κάποια μέτρα από την αστυνομία, ενώ στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν ετέθη καν το θέμα προς συζήτηση. Η κοινωνία πλέον είναι ανάστατη, πολύς κόσμος έχει φτάσει στο... κόκκινο και η κατάσταση στη Μεγαλόνησο δείχνει να ξεφεύγει.

http://www.newsbomb.gr/