Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των μαχητών της ανατολικής Ουκρανίας;

Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των μαχητών της ανατολικής Ουκρανίας; Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, που επικαλείται πληροφορίες της ρωσόφωνης εφημερίδας Athens Courier, Έλληνες εθελοντές έχουν βρεθεί στις τάξεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για να βοηθήσουν τους κατοίκους να αμυνθούν στους βομβαρδισμούς της κυβέρνησης του Κιέβου.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες εθελοντές έχουν ταξιδέψει μέχρι την ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν την ελληνική κοινότητα που κατοικεί στην πλειοψηφία της στην πόλη Μαριούπολη και τονίζει ότι οι Έλληνες του Πόντου που κατοικούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για την τύχη των Ελλήνων της Μαριούπολης.

Πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν ήδη καταφύγει στις περιοχές Ροστόφ και Κουμπάν της Ρωσίας, φοβούμενοι την εκδίκηση της κεντρικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το Ria Novosti, εκτός από τους Έλληνες εθελοντές μαχητές, στο Ντονέτσκ, έχουν μεταβεί για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσόφιλων της ανατολικής Ουκρανίας εθελοντές από την Ισπανία, την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία και την Ιταλία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι στο πλευρό των μαχητών της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκονται και δύο τάγματα Σέρβων, όπως επίσης και 25 Αμερικανοί πολίτες, που αγωνίζονται για τις «πανανθρώπινες αξίες» στην περιοχή, όπως αναφέρεται.

Ο Alexander Borodai, πρώην πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, δήλωσε στην σελίδα του στο Facebook, ότι οι εθελοντές είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους κατοίκους να αποκαταστήσουν τις υποδομές στην περιοχή.

http://armynews.gr/?p=24956