Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Πούτιν: Αν χρειαστεί έχουμε και πυρηνικά όπλα


Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι αν και η Ρωσία δεν επιθυμεί, ούτε σχεδιάζει να εμπλακεί σε συρράξεις μεγάλης κλίμακας, εντούτοις είναι πάντα έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εις βάρος της.

Υπενθύμισε, δε, ότι η Ρωσία είναι μια από τις υπερδυνάμεις σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά όπλα, κάτι που είχε χρόνια να ακουστεί από ρωσικά χείλια και δείχνει στην Δύση ότι η «Αρκούδα» δεν αστειεύεται καθόλου.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο.


Ο «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο κυβερνητικός στρατός μάχεται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών γύρω από τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, θυμίζει την πολιορκία του Λένινγκραντ στη διάρκεια του Β’Α Παγκόσμιου Πολέμου.

«Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές (…) Δυστυχώς αυτό μου θυμίζει γεγονότα του Β’Α Παγκόσμιου Πολέμου, όταν Γερμανοί φασίστες (…) πολιορκούσαν τις πόλεις μας», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του σε μια κατασκήνωση νεολαίας έξω από τη Μόσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι το Κίεβο θα πρέπει να αρχίσει μια ουσιαστική και βιώσιμη κι όχι τεχνική διαπραγμάτευση με τους αντάρτες.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, στην διάρκεια των συνομιλιών αυτών θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα «ποια θα είναι τα δικαιώματα του λαού του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ, του νοτιοανατολικού τμήματος» της Ουκρανίας.

Τέλος ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του θα πρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην πλούσια σε πόρους περιοχή της Αρκτικής, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, την ώρα που και άλλες χώρες επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους.

«Τα συμφέροντά μας είναι συγκεντρωμένα στην Αρκτική. Και φυσικά θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στα θέματα ανάπτυξης της Αρκτικής και της ενίσχυσης της θέσης μας (εκεί)», είπε.


http://www.pygmi.gr