«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Πούτιν: Αν χρειαστεί έχουμε και πυρηνικά όπλα


Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι αν και η Ρωσία δεν επιθυμεί, ούτε σχεδιάζει να εμπλακεί σε συρράξεις μεγάλης κλίμακας, εντούτοις είναι πάντα έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εις βάρος της.

Υπενθύμισε, δε, ότι η Ρωσία είναι μια από τις υπερδυνάμεις σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά όπλα, κάτι που είχε χρόνια να ακουστεί από ρωσικά χείλια και δείχνει στην Δύση ότι η «Αρκούδα» δεν αστειεύεται καθόλου.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο.


Ο «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο κυβερνητικός στρατός μάχεται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών γύρω από τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, θυμίζει την πολιορκία του Λένινγκραντ στη διάρκεια του Β’Α Παγκόσμιου Πολέμου.

«Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές (…) Δυστυχώς αυτό μου θυμίζει γεγονότα του Β’Α Παγκόσμιου Πολέμου, όταν Γερμανοί φασίστες (…) πολιορκούσαν τις πόλεις μας», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του σε μια κατασκήνωση νεολαίας έξω από τη Μόσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι το Κίεβο θα πρέπει να αρχίσει μια ουσιαστική και βιώσιμη κι όχι τεχνική διαπραγμάτευση με τους αντάρτες.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, στην διάρκεια των συνομιλιών αυτών θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα «ποια θα είναι τα δικαιώματα του λαού του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ, του νοτιοανατολικού τμήματος» της Ουκρανίας.

Τέλος ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του θα πρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην πλούσια σε πόρους περιοχή της Αρκτικής, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, την ώρα που και άλλες χώρες επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους.

«Τα συμφέροντά μας είναι συγκεντρωμένα στην Αρκτική. Και φυσικά θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στα θέματα ανάπτυξης της Αρκτικής και της ενίσχυσης της θέσης μας (εκεί)», είπε.


http://www.pygmi.gr