Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Μ.Βρετανία προς ΕΕ:ΟΚ, σας εκμεταλλευθήκαμε αιώνες.Θέλουμε τα λεφτά σας και τις αγορές σας.Αλλά όχι τους Πολίτες σας...

Βρετανία: Κόβουν τα επιδόματα προς αλλοδαπούς (και εννοεί:Πολίτες της ΕΕ)

Συγκεκριμένα, θα σταματήσει να παρέχει επίδομα στέγασης σε άνεργους μετανάστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Απρίλιο
20/01/2014 - 14:31
Η Μεγάλη Βρετανία θα σταματήσει να παρέχει επίδομα στέγασης σε άνεργους μετανάστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Απρίλιο, καθώς, όπως δήλωσαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης συνεργασίας Συντηρητικών – Φιλελεύθερων του Ντέιβιντ Κάμερον, πρόθεση του Λονδίνου είναι να επανορθώσει την «αισχρή προδοσία κατά των βρετανών εργαζόμενων», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε δήλωσή τους η οποία αναμένεται να επιτείνει ακόμη περισσότερο την ένταση στις σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με αξιωματούχους της Ε.Ε. οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση Κάμερον για καλλιέργεια κλίματος φόβου για την εσωτερική μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δύο υπουργοί αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν δράση διότι τα στοιχεία δείχνουν πως οι βρετανοί εργαζόμενοι εκτοπίζονται από μετανάστες.


Το Συντηρητικό Κόμμα του κ. Κάμερον αποπειράται να αντιπαρέλθει την υψηλή δημοτικότητα του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται έως και σε πρώτο κόμμα, υιοθετώντας πιο σκληρούς κανόνες όσον αφορά την μετανάστευση και την επιδοματική πολιτική.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι Βρετανοί κατατάσσουν την μετανάστευση ως μια από τις πιο σημαντικές ανησυχίες τους, αν και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προειδοποιούν ότι εάν η πίεση για μείωση της μετανάστευσης συνεχιστεί, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρουν ανειδίκευτους εργάτες για να εκτελούν χαμηλά αμειβόμενες εργασίες, τις οποίες συχνά αναλαμβάνουν μετανάστες.
Από τον Απρίλιο οι νέοι μετανάστες από κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν θα δικαιούνται να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και στέγασης, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ και η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι.
«Αρχής γενομένης από τον Απρίλιο θα καταργήσουμε πλήρως το δικαίωμα στο επίδομα στέγασης για αυτή την ομάδα», σημειώνουν ο κ. Ντάνκαν Σμιθ και η κ. Μέι σε άρθρο το οποίο συνυπογράφουν και δημοσιεύει στο φύλλο της Δευτέρας η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Το άρθρο, υπό τον τίτλο «Αυτή η Αισχρή Προδοσία», υποστηρίζει ότι οι βρετανοί εργαζόμενοι προδίδονται από ένα σύστημα το οποίο τους περιθωριοποιεί την ώρα που παρέχει σε ξένους θέσεις εργασίας.
«Αυτοί οι νέοι έλεγχοι σε ό,τι αφορά την μετανάστευση και τα επιδόματα θα πατάξει εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το σύστημα πρόνοιας της Μεγάλης Βρετανίας», προσθέτουν οι δύο υπουργοί.
naftemporiki.gr newsroom
http://www.anexartiti.gr/