Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Αφρικανικός (πολυ)πολιτισμός:Έφοδος ενόπλων σε κλινική στη Λιβερία για "απελευθέρωση ασθενών" με Έμπολα!...επειδή,οι "βαρεμένοι" (που όμως,αν και "ΗΛΙΘΙΟΙ",κρατούσαν όπλα - ως συνήθως) δεν πείθονταν πως υπάρχει Έμπολα και (πάλι ΑΠΛΑ) τα βάζουν με τους γιατρούς που λένε τέτοια ΨΕΜΜΑΤΑ...Φάτε (πολυ)πολιτισμό ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ τους ΓΑΜΩ την καταδίκη ΟΛΩΝ ΜΑΣ μαζί μ' αυτούς που μας κουβαλάτε εδώ πέρα!!!!

Ανησυχίες ότι θα υπάρξουν νέα κρούσματα

Έφοδος ενόπλων σε κλινική στη Λιβερία, έφυγαν ασθενείς με Έμπολα

Μονρόβια, Λιβερία


Ένοπλοι που υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει Έμπολα» στη Λιβερία, πραγματοποίησαν έφοδο σε κλινική στη Μονρόβια, όπου ασθενείς βρίσκονταν σε καραντίνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 ασθενείς να τραπούν σε φυγή. Εκφράζονται φόβοι ότι μετά την εξέλιξη αυτή θα υπάρξουν και νέα κρούσματα στη χώρα.


«(Οι ένοπλοι) έσπασαν την πόρτα και λεηλάτησαν το μέρος. Οι ασθενείς έχουν όλοι φύγει» είπε η Ρεμπέκα Βεσέ, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Η έφοδος των ενόπλων επιβεβαιώθηκε από κατοίκους και από τον επικεφαλής της Ένωσης Εργαζομένων στον τομέα της Υγείας στη Λιβερία, Τζορτζ Ουίλιαμς.

Ο Ουίλιαμς δήλωσε ότι στην κλινική βρίσκονταν 29 ασθενείς που λάμβαναν θεραπεία πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Είχαν όλοι βρεθεί θετικοί στον Έμπολα» είπε, λέγοντας ότι εννέα άτομα πέθαναν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι ήταν νεαροί σε ηλικία και φώναζαν ότι η πρόεδρος της χώρας Έλεν Τζόνσον Σιρλίφ «είναι απένταρη», προσθέτοντας: «Θέλει χρήματα. Δεν υπάρχει Έμπολα» στη Λιβερία.

Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, ο ιός Έμπολα έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.145 άτομα.
Newsroom ΔΟΛ