Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Πρόδωσε τελικά ο Πούτιν, τους Ρώσους της Ανατολικής Ουκρανίας; (Θέλει και ρώτημα;Κι αν μάλιστα πρόδωσε τους δικούς του, το "αίμα του", φαντάσου τι θα έκανε με τους μη Ρώσους...πχ τους Έλληνες....ή μήπως δεν πρόδωσε τους Χριστιανούς της Μ.Ανατολής και της Β.Αφρικής - γενικώς, τους Χριστιανούς των χωρών του Ισλάμ;να μην αναρωτιούνται μετά οι Ρώσοι γιατί διστάζουν οι μη Ρωσικές περιοχές να τους δώσουν σθεναρή υποστήριξη.Ιστορικά, τα έχουν κάνει απλώς θάλασσα στις "σθεναρές υποστηρίξεις" που υπόσχονται και ποτέ δεν δίνουν).


Οι εικόνες των στρατιωτικών επιθέσεων υπό την ηγεσία του Κιέβου εναντίον των πολιτών της Slovyansk και Luhansk, μεταξύ άλλων περιοχών της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, δεν έχουν επιβραδυνθεί ή διακοπεί, παρά τις υποτιθέμενες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός.

Εάν νομίζατε ότι ήταν συγκλονιστικό το γεγονός ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, θα πρέπει να είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό να γνωρίζατε ότι ο ουκρανικός στρατός, έχει σκοτώσει εκατοντάδες των λεγόμενων ρωσόφωνων.

Αλλά η πιο συγκλονιστική από όλες τις εξελίξεις είναι ότι, η Ρωσία δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει την Ουκρανία, στο να δολοφονεί αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που δεν ήταν μέρος των δυνάμεων αντίστασης.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας με επικεφαλής τον  Petro
Poroshenko, βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία και έριξε οβίδες στις αυλές των ανθρώπων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τον θάνατο εκατοντάδων κατοίκων. Και όλα αυτά, με καμία λέξη από τη διεθνή κοινότητα, η οποία να καταδικάζει την επιθετικότητα της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα χαρακτήρισαν τις δολοφονίες ως «αναλογικές και λογικές». Σύμφωνα δε με τον ΟΗΕ, 356 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί μέχρι τις 18 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων 257 αμάχων.
Γιατί δεν έστειλε η Ρωσία στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, όπως έπραξε με την Κριμαία; Ως γνωστόν, οι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας, έχουν εκφράσει την επιθυμία με δημοψήφισμα, να ενώσουν το έδαφός τους με τη Ρωσία. Μήπως φοβήθηκε η Ρωσία μια δεύτερη εισβολή στην Ουκρανία;
Όπως και να προβάλλεται αυτή η προσέγγιση, αυτό που μοιάζει να είναι κοινός τόπος αυτή τη στιγμή, είναι ότι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προδώσει τους Ρώσους στην Ουκρανία. Μετά την τελευταία του ομιλία, ο Πούτιν φαίνεται να τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους, και να ελπίζει σε μια στιγμή, που η κατάσταση θα εξακολουθεί να επιδεινώνεται στην ανατολική περιοχή. Όπου το νέο παράνομα εκλεγμένο καθεστώς συνεχίζει να συνθλίβει τους ρωσόφωνους, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπνέει ανακουφισμένη, καθώς έχει αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία, ειδικά όταν το «πρόβλημα» ήρθε στο θέμα των προμηθειών, του φυσικού της αερίου.
Η αίσθηση ότι ο Πούτιν έχει εγκαταλείψει τους Ρώσους στην Ουκρανία, έχει κερδίσει την πλειοψηφία μεταξύ των ανθρώπων της Donbas, καθώς και των πατριωτικών χώρων της Ρωσίας, που είχαν δει τον Πούτιν ως ίνδαλμά τους, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.
Ήταν ακριβώς η προσάρτηση της χερσονήσου, που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητα του Πούτιν, η οποία είχε αυξηθεί στο «τρομακτικό» 86% τον Ιούνιο. Η υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία αυξήθηκε στη Ρωσία, από το 31% το Μάιο στο 40% τον Ιούνιο, ενώ το 64% του πληθυσμού είναι υπέρ της αποστολής ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στις επίμαχες περιοχές της χώρας. Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να σταματήσει τις ενέργειές του, ζητώντας από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να ανακαλέσει την άδεια για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Μεταξύ των λόγων για την επιβράδυνση των ενεργειών του κ. Πούτιν, είναι ο υπολογισμός πως η δημοτικότητα του ως ηγέτη θα μπορούσε να πάει μόνο προς τα κάτω, ως αποτέλεσμα μιας παρέμβασης στην Donbas. Μια δράση, όπου ο Ρώσος πρόεδρος είχε να αντιμετωπίσει με μια πολύ πιο περίπλοκη κατάσταση, από ό, τι στην Κριμαία.
Οι επικοινωνιολόγοι του Κρεμλίνου, και ιδίως ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Βλαντισλάβ Σουρκόφ, (ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας), αποφάσισαν να αλλάξουν την επίσημη ρητορική, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν επικεντρωμένη στο «η Ρωσία, δεν εγκαταλείπει τους Ρώσους». Λοιπόν, σήμερα ο Πούτιν, κάνει ακριβώς αυτό.
Πίσω από την εκστρατεία δημοσίων σχέσεων που ενορχηστρώθηκε από το Κρεμλίνο βρίσκονται τα «ρεαλιστικά δεδομένα», όπως και η ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αν και το τρίτο κύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας εφαρμόστηκε ήδη. Επίσης, οι κριτικές που ασκήθηκαν από το επιχειρηματικό λόμπυ της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας του Πούτιν, φαίνεται να έχουν επιβραδύνει τις προσπάθειες του Προέδρου Πούτιν να κρατήσει σταθερή γραμμή, όταν πρόκειται για «διαφορές» με την Ουκρανία και τη Δύση.
Η εγκατάλειψη των Ρώσων  στην Ανατολική Ουκρανία, θεωρείται πλέον ως προδοσία από εκείνους που εμπιστεύτηκαν τον Βλαδίμηρο Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων των πατριωτικών χώρων, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν βρει επιτέλους τον ηγέτη τους. Οι πολιτοφυλακές που κάποτε υπερασπίστηκαν τα ανατολικά οχυρά της χώρας, έχουν τώρα δεμένα τα χέρια τους, ενώ το Κίεβο ρίχνει βόμβες από τα αεροπλάνα και σφάζει αμάχους και δημοσιογράφους από τα ελικόπτερα.
Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν εγκατέλειψε το ρωσικό πληθυσμό στην ανατολική Ουκρανία, τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, εξακολουθούν να αναφέρονται στη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με το φόβο του βομβαρδισμού από το ουκρανικό στρατό. Αυτό που κάποτε ήταν μια στρατιωτική αντιπαράθεση, τώρα φαίνεται να εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση, με τις εκατοντάδες των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τις επιθέσεις που κατευθύνονται από το Κίεβο, και έγιναν πρόσφυγες στις ίδιες τους τις πόλεις.
«Ο Πούτιν έχει επιτύχει το στόχο του: Το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί εδώ, οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα έρθουν για να πάρουν το σχιστολιθικό φυσικό αέριο του Ντόνετσκ. Παράλληλα, διατηρούνται οι καλές σχέσεις με την Ευρώπη και, επίσης, έχει κλαπεί η Κριμαία», σημείωσε πηγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, η οποία έδειξε σκεπτικισμό σχετικά με τις προσπάθειες των αγωνιστών για να οργανωθούν και να αντισταθούν στο Ντόνετσκ. «Δεν έχει κανένα νόημα πια και πολλοί άνθρωποι μπορεί να χαθούν» πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Οι προμήθειες τροφίμων και πυρομαχικών είναι πια περιορισμένες και οι πολίτες που μένουν εδώ μπορεί να καταλήξουν σε κατάρες κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, επειδή υποβάλλονται  σε αυτές τις φρικαλεότητες».

 Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr/
pametopo@gmail.com
 
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 
1) Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com
 
2) Εφ.Αξιωματικών 3
15351 Κάντζα Παλλήνης
Τηλ. 210 6040155
www.allilegion-pallinis.gr
info@allilegion-pallinis.gr
www.facebook.com/allilegionpallinis
 
Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία. (Όχι ΜΚΟ)
http://eltraspor.wordpress.com/