Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Πυροβόλησε με καραμπίνα τους διαρρήκτες και συνελήφθη...ως συνήθως...περαστικά μας...


Αντιμέτωποι με κυνηγετική καραμπίνα ήλθαν δύο ληστές στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο εισέβαλαν τους αντιλήφθηκε και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στην ωμοπλάτη. 

Ήταν 6 το απόγευμα, όταν η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι και αντίκρισε τους δύο κακοποιούς, αλβανικής υπηκοότητας.


Ο 60χρονος ιδιοκτήτης άρπαξε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι δύο δράστες κατάφεραν προς στιγμή να διαφύγουν, παίρνοντας μαζί τους χρυσαφικά, 700 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, μια φωτογραφική μηχανή, τραπεζικά βιβλιάρια και προσωπικά έγγραφα.

|
Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως και δύο ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψη διαπιστώθηκε πως ο ένας από τους δύο είχε τραυματιστεί και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Ο 60χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα.

 http://www.koutipandoras.gr/