Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΔΕΗ:σου κόβω το ρεύμα (έστω κι αν είσαι παραπληγική κατάκοιτη),δηλ.σε σκοτώνω και δεν μπορεί να μ' αγγίξει κανείς...το καταλάβατε;ή να σκοτώσω κι άλλον παρία;άλλωστε αναλώσιμοι είστε όλοι σας της φτωχολογιάς αν δεν το έχετε καταλάβει...

Κόντρα στο πόρισμα του ιατροδικαστή

Δεν δέχεται η ΔΕΗ ότι η διακοπή ευθύνεται για το θάνατο της 56χρονης

Δεν δέχεται η ΔΕΗ ότι η διακοπή ευθύνεται για το θάνατο της 56χρονης

Αθήνα

Ιατροδικαστική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά, τον περασμένο μήνα, «ταξινομείται ως φυσικός» και δεν μπορεί να αποδοθεί στη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, επικαλείται η ΔΕΗ.

Εντούτοις, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης είχε νωρίτερα αναφέρει στα Χανιώτικα Νέα ότι «οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο» η 56χρονη.
Ο ιατροδικαστής, μετά και τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης, είπε ότι διαπιστώθηκαν δύο προϋπάρχουσες καρδιοπάθειες: μία από από στεφανιαία νόσο (ισχαιμική καρδιοπάθεια) καθώς και μια πνευμονολογικής αιτίας καρδιοπάθεια. «Αυτές οι δύο παθήσεις και ειδικά η πρώτη είχαν κάνει την καρδιά πολύ ευάλωτη ακόμα και στην απλή οξυγόνωση του αίματος και θα οδηγούσαν εύκολα στον θάνατο» δήλωσε.
Από την πλευρά της, η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της επικαλείται στοιχεία από την ιατροδικαστική γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, ιατροδικαστής κα Ε.Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έχουν ως εξής:

«Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας - ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

»Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

»Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός.»
Newsroom ΔΟΛ