Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Improving RANK - βελτίωση θέσης ιστοσελίδας. Mια γενική ιδέα περί SEO

Τι είναι το SEO;

Για να έχετε φτάσει ως εδώ, σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο, ειδικά αν διαχειρίζεστε κάποια ιστοσελίδα ή e-shop.
SEO είναι το ακρωνύμιο του Search Engine Optimization, ή αλλιώς Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης, όπως έχει αποδοθεί ο όρος στα ελληνικά.

Τι σημαίνει αυτό με πιο απλά λόγια;

SEO είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ώστε ο δικτυακός μας τόπος να εμφανίζεται σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης με κάποιες επιλεγμένες και ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά. Η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι σαφώς το Google.

Γιατί πρέπει να εμφανίζομαι σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης;Επειδή αυτός ουσιαστικά είναι ο σκοπός κάθε ιστοσελίδας, ή καλύτερα κάθε ιστοσελίδας που έχει σκοπό το κέρδος. Αν δεν πρόκειται για ένα προσωπικό blog, όπου ο διαχειριστής θέλει απλά να καταγράφει δημόσια κάποιες προσωπικές σκέψεις και να τις μοιράζεται με λίγους και καλούς επισκέπτες, ουσιαστικά όλες οι άλλες ιστοσελίδες έχουν σκοπό να υπερτερήσουν κάποιων άλλων σελίδων ή έστω να συνυπάρξουν με κάποιες άλλες σελίδες σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Είτε μια ιστοσελίδα είναι ενημερωτική (π.χ. ένα ηλεκτρονικό περιοδικό) ή πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), σκοπός της είναι να αποκτήσει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με μια καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, και όπου λέμε «μηχανές αναζήτησης» ουσιαστικά εννοούμε το Google.

Ποια ακριβώς είναι η καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης;

Η πρώτη θέση φυσικά! Κι αν όχι η πρώτη, κάποια θέση στην πρώτη σελίδα του Google. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όταν ένας χρήστης κάνει αναζήτηση με κάποιες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά του αντικειμένου σας, η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Google.
Έρευνες έχουν δείξει ότι σπάνια ο χρήστης ψάχνει πέρα από τη δεύτερη σελίδα του Google για να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει. Μάλιστα, το 75% των χρηστών δεν πηγαίνει καν στη δεύτερη σελίδα αναζήτησης. Καταλαβαίνετε επομένως πόσο σημαντικό είναι η σελίδα σας να εμφανίζει όχι μόνο καλά, αλλά εξαιρετικά αποτελέσματα.
Για να συνεχίσουμε λίγο ακόμη με αριθμούς, για την Google, το 18% των κλικς πάνε στα οργανικά αποτελέσματα (όχι πληρωμένες διαφημίσεις) της πρώτης θέσης, το 10% στα οργανικά αποτελέσματα της δεύτερης θέσης και το 7% στα αποτελέσματα της 3ης θέσης.
Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για να σας πείσουμε για τη χρησιμότητα του SEO;

Πώς ακριβώς γίνεται λοιπόν το SEO;

Υπάρχουν δύο είδη SEO: On Page και Off Page. Το On Page αφορά ουσιαστικά το στήσιμο της ιστοσελίδας ώστε να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Το Off Page είναι όλες οι εργασίες που γίνονται στο Διαδίκτυο εκτός ιστοσελίδας ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά στο site ή το e-shop μας, άρα να αυξήσουμε το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και πιθανότητα τις πωλήσεις μας.
Μην σας τρομάζουν οι όροι, ακόμα έχουμε πολλούς να μάθουμε. Μαζί θα ανακαλύψουμε πώς γίνονται όλα αυτά τα μαγικά πράγματα χωρίς να είμαστε απαραίτητα μάγοι!

http://internetmarketing4you.gr/