Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Η ισότητα του Ισλάμ:Φανατικές ισλαμίστριες του ISIL θα επιβάλλουν την Σαρία


Οι σουνίτες εξτρεμιστές του ISIL, έχουν δημιουργήσει την ταξιαρχία "αλ Χάνσαα", που την αποτελούν μόνο γυναίκες και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου της Σαρία στις γυναίκες του Ιράκ και της Συρίας.
«Οι ισλαμιστές έχουν καθιερώσει την ταξιαρχία για την ευαισθητοποίηση της θρησκείας μεταξύ των γυναικών και να τιμωρούν τις γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με το νόμο της Σαρία», δήλωσε ο Αμπού Αχμάντ, ένα μέλος του ΙΚΙΛ στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη «Worldcrunch».

Οι ένοπλες γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες κρατουμένων φορούν  μαντίλες, είναι πολύ λεπτές, και έχουν τα μαλλιά τυλιγμένα κάτω από την μπούρκα, βαδίζουν μόνες και δεν εκθέτουν το πρόσωπό τους, είπε ένας εντόπιος ακτιβιστής, ο Αμπού αλ Χαμζά, στο νέο πρακτορείο ειδήσεων «Syria Deeply».
Μία Σύρια έφηβη, η οποία ζήτησε να αναφέρεται ως Zainab, είπε στο αναφερόμενο πρακτορείο « περπατούσα στο δρόμο, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και ξαφνικά μια ομάδα ένοπλων γυναικών βγήκαν έξω. Με πρόσβαλαν και με πρόσβαλαν ουρλιάζοντας. Με πήγαν σε ένα από τα κέντρα τους και με κράτησαν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο. 
Κανείς δεν μου είπε το λόγο της κράτησής μου. Μία από τις γυναίκες της ταξιαρχίας ήρθε δείχνοντας μου το όπλο της και στη συνέχεια δοκίμασαν τις γνώσεις μου στην προσευχή στη νηστεία και στο Χιτζάμπ».
Η έφηβη είπε ότι αφέθηκε ελεύθερη μετά από δύο ώρες και απειλήθηκε με σκληρή τιμωρία, εάν συλληφθεί πάλι.
Τους τελευταίους μήνες το ΙΚΙΛ έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγάλης πόλης της Μοσούλης. Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανάγκασαν του Χριστιανούς να φύγουν από την πόλη, με την αντιμετώπιση ενός τελεσίγραφου: ή ασπάζεστε το Ισλάμ ή θα πεθάνετε.
«Αυτή είναι εθνοκάθαρση, αλλά κανείς δεν μιλάει», είπε ο Yonadam Kanna,  ένας σημαίνων χριστιανός πολιτικός του Ιράκ, σύμφωνα με το AFP.