Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Κοιτάξτε τι ωραία "συνυπάρχουν" Ισλάμ και Χριστιανισμός στις περιοχές του ISIL!!!ΑΥΤΟ μας φέρνετε στην Ελλάδα κύριοι...Ήθελα νά'ξερα μόνο, την "κρίσιμη ύστατη ώρα" που θα αλληλοσφαζόμαστε μ' ΑΥΤΟΥΣ τι δικαιολογία θα βρείτε για να μην έχετε την "ίδια μοίρα μ' ΑΥΤΟΥΣ...τους "σημερινούς προστατευομένους" σας...ή θαρρείτε πως είναι μακριά εκείνη η μέρα;

Αρμπίλ: Στις χριστιανικές εκκλησίες καταφεύγουν τα γυναικόπαιδα για να σωθούν από το ISIL

Η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, στην περιοχή  των Ασσυροχαλδαίων χριστιανών, Αϊνκάουα, στην Αρμπίλ έχει κατακλυστεί από  πρόσφυγες.
 
Υπενθυμίζεται ότι 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις χριστιανικές πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται μεταξύ της Αρμπίλ και της Μοσούλης, η οποία έχει γίνει άντρο των ισλαμιστών του ISIL, που προελαύνει κατά της πρωτεύουσας των Κούρδων.
 
Πολλοί από αυτούς ήρθαν ειδικά στην συνοικία Αϊνκάουα για να βρουν καταφύγιο στις χριστιανικές εκκλησίες, αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία.
 
Οι άνδρες και οι γυναίκες με τα παιδιά παραμένουν μέσα στο ναό του Αγίου Ιωσήφ, προσπαθώντας κάπου να βρουν σκιά, αφού η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
 
Τους έχει χορηγηθεί κρύο νερό σε μπουκάλια και τα παιδιά παίζουν στο σιντριβάνι της εκκλησίας. Αν και έχουν παραλάβει στρώματα, πολλοί χριστιανοί, κυρίως άνδρες, κοιμούνται στο γρασίδι, στον περίβολο της εκκλησίας.
 
Οι χριστιανοί φοβούνται τη θηριωδία του «χαλιφάτου» αφού οι ισλαμιστές τους έχουν διατάξει να ασπασθούν το Ισλάμ αλλιώς θα πεθάνουν.
 
Εξάλλοι, όσοι χριστιανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη, έπεσαν θύμα ληστών και έχασαν χρήματα και χρυσό, κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα, ακόμη και στα σημεία ελέγχου.
 
Ο πρόσφυγες ανησυχούν για τις γυναίκες που απήχθησαν από τους ισλαμιστές αφού σκότωσαν πρώτα τους άνδρες τους. Παρόμοια φαινόμενα αντιμετώπισαν και οι Γαζήδες που αναγκάστηκαν και αυτοί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
«Ακόμη και εάν η κατάσταση βελτιωθεί, δεν θέλουμε να πάμε πίσω», είπε ο Φαντέλ Γιούσεφ, ο οποίος διέφυγε με τη γυναίκα και τα παιδιά του στην Αρμπίλ και ο οποίος βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή εξ αιτίας του άγχους, από τους εθελοντές της εκκλησίας.
 
«Οι Μουσουλμάνοι μισούν τους Χριστιανούς», είπε. «Αυτοί έχουν το δικαίωμα να μας σκοτώνουν, οι Χριστιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα», είπε ο Γιούσεφ σε εφημερίδα του Αρμπίλ.